Σκληρή κριτική στον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ έκανε, μέσω δηλώσεών του, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, ο Μενέντεζ έχει χτίσει την καριέρα του «με στόχο να εναντιωθεί στην Τουρκία».

«Υπάρχουν κάποιοι στο Κογκρέσο που θέλουν να εξαρτήσουν το πρόγραμμα (σ.σ. των F-16) από την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Όπως ο Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος τα τελευταία 1-2 χρόνια έχτισε την καριέρα που έχει ως στόχο μόνο να εναντιωθεί κατά της Τουρκίας. Εκείνος δηλώνει πως με οποιονδήποτε τρόπο δεν θα εγκρίνει την πώληση. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Πρέπει να βρεθεί μια άλλη φόρμουλα, δεν ξέρω ποια θα είναι αυτή η φόρμουλα, είναι εσωτερικό θέμα των ΗΠΑ» είπε αρχικά ο Καλίν, αναφερόμενος και στο ζήτημα των F-16, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο Ιμπραήμ Καλίν ανέφερε, ακόμη, ότι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αποφεύγει να τον συναντήσει, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει. «Στις συναντήσεις μου στη Γερουσία, ο Μενέντεζ απέφυγε να συναντηθούμε. Το κάνει συνέχεια αυτό. Έχουν γίνει προσπάθειες και από την πρεσβεία μας», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι η Τουρκία «δεν αξίζει τα F-16» λόγω της προκλητικής της στάσης.