Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Δήμου Αθηναίων υπέγραψαν οι Νότης Μηταράκης και Κώστας Μπακογιάννης.

Το μνημόνιο αφορά τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετά το κλείσιμο της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, υλοποίησαν τη δέσμευσή τους για αποσυμφόρηση της Αθήνας από τις δομές φιλοξενίας, καθώς και για το κλείσιμο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Μηταράκης: Ο Ελαιώνας θα αποτελέσει πλέον σήμα εκκίνησης της αλλαγής σε ολόκληρη την περιοχή

Αναλυτικά η δήλωση του Νότη Μηταράκη: «Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θυμούνται την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή του Ελαιώνα. Από τον Δεκέμβριο του 2022, όταν και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η έκταση της άλλοτε Δομής ανήκει πλέον στον Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για υλοποίηση μίας εκ των πολλών δεσμεύσεων που αναλάβαμε και φέραμε εις πέρας τα τελευταία τρία χρόνια στην διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Παράλληλα, κλείσαμε από τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, παραδίδοντας έτσι κενά διαμερίσματα τα οποία θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν σε προγράμματα παροχής στέγης σε νέους και νέες. Ο Ελαιώνας, σύμβολο μίας εποχής κρίσης στη μετανάστευση θα αποτελέσει πλέον σήμα εκκίνησης της αλλαγής σε ολόκληρη την περιοχή, με την έμπρακτη στήριξη και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου».

Μπακογιάννης: Σιγά σιγά γυρίζουμε σελίδα

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης, ευχαρίστησε τον υπουργό για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία, ενώ σημείωσε ότι «αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση».

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη: «Σιγά σιγά γυρίζουμε σελίδα. Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό κ. Νότη Μηταράκη και τους συνεργάτες του για την ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία. Αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση, σχέδιο, επιμονή και υπομονή μπορούμε να κάνουμε απτά, μετρήσιμα και ορατά βήματα».