Στον ίδιο ιδεολογικά χώρο φαίνεται πως ανήκουν οι δύο νεαροί που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής από τις Αρχές για τον ξυλοδαρμό του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη έξω από γνωστό εστιατόριο στα Εξάρχεια.

O 19χρονος που συνελήφθη χθες στο κέντρο της Αθήνας, από το υλικό των καμερών ασφαλείας, φαίνεται να μπαίνει στο εστιατόριο μαζί με δύο ακόμη άτομα και λίγο αργότερα βγαίνουν σπρώχνοντας τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Ποιος είναι ο 19χρονος που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό Βαρουφάκη

Όπως προαναφέρθηκε, ο 19χρονος που συνελήφθη είναι γνώριμος των αστυνομικών Αρχών. Συγκεκριμένα, στις 6 Δεκεμβρίου 2021, στη επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο 19χρονος, ενώ ήταν ανήλικος, είχε συλληφθεί μαζί με δύο ακόμη ανήλικους, στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στον Νέο Κόσμο, να έχουν στην κατοχή τους βόμβες μολότοφ και μία κροτίδα.

Λίγο καιρό αργότερα, στις 24 Οκτωβρίου 2022 ο 19χρονος είχε προσαχθεί μαζί με 5 ακόμη άτομα, εκ των οποίων και ο αρχικός 17χρονος συλληφθείς για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη. Είχαν προσαχθεί, από τη συμβολή των οδών Σουλτάνη και Στουρνάρη στα Εξάρχεια, ως ύποπτοι επιθέσεων.

«Σκανάρουν» το κινητό του 17χρονου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εάν και το τηλέφωνο του 17χρονου συλληφθέντα είναι κλειδωμένο, έχουν εντοπιστεί κάποια ίχνη του επίμαχου υλικού από το βράδυ του ξυλοδαρμού. Καλά ενημερωμένες πηγές εκτιμούν ότι άμεσα θα ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για την ανάκτηση του βίντεο, το οποίο πιθανότατα να αναδείξει και τους υπόλοιπους δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση.