Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα για το περιστατικό της επίθεσης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, το βράδυ της Παρασκευής, 10/03, έχουν ταυτοποιηθεί επτά εμπλεκόμενοι.

Συγκεκριμένα, οι βασικοί δράστες της επίθεσης και του ξυλοδαρμού είναι επτά, ενώ άλλοι οκτώ είναι οι παρατηρητές. Αυτό προκύπτει από την αστυνομική έρευνα των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Εκτός από τον 17χρονο, που έχει ήδη συλληφθεί, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη έξι άτομα, εκ των οποίων τα τρία έχουν συμμετοχή στον ξυλοδαρμό κι άλλοι τρεις στον έντονο προπυλακισμό και την απώθηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Το προφίλ των δραστών

Ο 17χρονος που ήδη έχει συλληφθεί, έχει καταγράψει ακόμη μία σύλληψη στις 24 Μαρτίου του 2022, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, ενώ έχει προσαχθεί άλλες επτά φορές, μετά από επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, όμως δεν προέκυψε η συμμετοχή του σε αυτά και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Και οι επτά ταυτοποιημένοι είναι ηλικίας από 17 έως 23 ετών και έχουν απασχολήσει ξανά την αστυνομία στο παρελθόν, ενώ είναι γνωστοί στην περιοχή των Εξαρχείων.