Καταγγελίες για τη λειτουργία του τραμ έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χρήστος Τσώλης, λέγοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση πολλά γίνονται χειροκίνητα, ενώ έχει γίνει και σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, «η τηλεματική δεν λειτουργεί, δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια. Το κέντρο ελέγχου δεν ξέρει πού βρίσκονται οι συρμοί».

Ο κ. Τσώλης συμπλήρωσε πως «οι οδηγοί λειτουργούν χειροκίνητα, εκεί που δεν υπάρχει φανάρι, οι επιβάτες πηδούν από το όχημα και οι κατευθύνσεις, τα ”ψαλίδια” αλλάζουν ανά πάσα στιγμή».

Μήνυση από τους εργαζόμενους του τραμ το 2021

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο τραμ εξήγησε πως «τα παλιά οχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το νέο σύστημα» και τόνισε πως όλα τα παραπάνω έχουν γνωστοποιηθεί σε όλους τους προϊστάμενους, ακόμα και στον τέως υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Επιπλέον, είχαν κάνει μήνυση στην Εισαγγελία το 2021, και το μόνο που έχει γίνει έκτοτε, όπως είπε, ήταν να κληθούν για κατάθεση.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως «υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, εκεί που πηδάει ο επιβάτης να σκοτωθεί».

Ο κ. Τσώλης διευκρίνισε πως, «αν το κέντρο ελέγχου είναι ”τυφλό”, υπάρχει κίνδυνος», και έδωσε ως παράδειγμα ένα περιστατικό στο οποίο έγινε επανεκκίνηση χωρίς να ενημερωθεί το κέντρο στην Αθήνα, οπότε «έσβησε τελείως το κέντρο».