Εγκρίθηκε με τριάντα μία (31) ψήφους υπέρ και δύο (2) παρών, η σύσταση Νέας Δημοτικής Κοινότητας Ολυμπιακού Χωριού στο Δήμο Αχαρνών κατά την 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανταποκρίνεται στην επιθυμία των δημοτών και των συλλογικών φορέων της περιοχής, όπως αυτή εκφραζόταν εδώ και αρκετά χρόνια σε λαϊκές συνελεύσεις, και συνεδριάσεις. Ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, οι Αντιδήμαρχοι και τα μέλη της δημοτικής Αρχής στήριξαν το αίτημα των δημοτών του Ολυμπιακού χωριού εγκαινιάζοντας έτσι, μια νέα εποχή με πολλά και σημαντικά έργα για τον τόπο.

Το Ολυμπιακό χωριό μπαίνει πλέον, σε νέα αναπτυξιακή τροχιά με την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Αθλητικών Εγκαταστάσεων και του Εθνικού Προπονητικού Κέντρου ενώ ο μελλοντικός σχεδιασμός του Δήμου Αχαρνών, περιλαμβάνει την κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών ψυχαγωγίας, πολιτισμού και όχι μόνο, που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός παρουσία εκπροσώπων, των συλλόγων και φορέων του Ολυμπιακού Χωριού χαιρέτισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και προσκάλεσε όλους τους δημότες σε ένα σημαντικό συλλογικό έργο.
«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και έγινε η αρχή για κάτι πολύ σημαντικό.  Ήταν δικαίωμά των συνδημοτών μας και κάτι που ζητούσαν εδώ και αρκετά χρόνια. Εμείς κάναμε την αρχή σήμερα, θα στηρίξουμε και θα υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια ως δημοτική αρχή. Στο Ολυμπιακό Χωριό έχουμε να κάνουμε πράγματα πολύ σπουδαία και πολύ σημαντικά, όλοι μαζί θα κάνουμε αυτό που πρέπει, χωρίς παρωπίδες», σημείωσε κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.