Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «AS BUILD ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κ. Παναγιώτη Στομαχόπουλο, η σύμβαση του έργου για την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Μεγάρου Κομοτηνής, προϋπολογισμού 1,85 εκατομμυρίου ευρώ.

Με το έργο θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση του Μητροπολιτικού Μεγάρου Κομοτηνής:

α) εκσυγχρονισμός του κτιρίου μέσω εσωτερικής διαρρύθμισης, κατασκευής προσθήκης και συγκεκριμένων διαμορφώσεων για να καλύπτονται οι σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργίας του

β) εργασίες ενίσχυσης και αποκατάστασης του σκελετού του κτιρίου

γ) ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με χρήση σύγχρονων κατασκευαστικών μεθόδων και υλικών για τη μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων λειτουργίας του

δ) η από αρχιτεκτονικής πλευράς ήπια ένταξη του κτίσματος στον χώρο του βυζαντινού κάστρου.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, η Προϊσταμένη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης.