Με  ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε, με  ανάρτηση του στο  Instagram, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος,  κ. Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος ήταν υπεύθυνος  για το συντονισμό και τη συνοδεία της ανθρωπιστικής βοήθειας στη γειτονική μας χώρα.

«Αισθάνομαι τυχερός και περήφανος γιατί είχα την τιμή να συμμετέχω και να ηγηθώ, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, στο κονβόι ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης που οργανώθηκε για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς λαό της Τουρκίας.

Ντυμένα με τη γαλανόλευκη σημαία της Πατρίδας μας, 50 φορτηγά φορτωμένα με το υλικό που συγκεντρώθηκε από το πλεόνασμα αλληλεγγύης των πολιτών της Αττικής, διέσχισαν μια μεγάλη διαδρομή από τον Πειραιά ως το Έβρο κι από κει, περάσαμε τα σύνορα με την Τουρκία και φτάσαμε ως τη Ραιδεστό, για να παραδώσουμε την πολύτιμη βοήθεια.

Συνοδός μας σε όλη τη διαδρομή μας μέσα στη γειτονική χώρα, το ζεστό χειροκρότημα και το ειλικρινές ευχαριστώ των εκατοντάδων Τούρκων πολιτών αλλά και κρατικών λειτουργών, που στο πρόσωπό μας είδαν πραγματικούς φίλους, που στα δύσκολα στηρίζουν τον γείτονά τους, βγάζοντας μπροστά αυτά που μας ενώνουν και παραμερίζοντας όσα μας χωρίζουν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οδηγούς και συνοδούς της ελληνικής αποστολής της Περιφέρειας Αττικής για τη σημαντική τους συμβολή στην ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής αποστολής.

Όλοι μας , γίναμε έστω και για 48 ώρες, «πρεσβευτές» των αρχών κι αξιών που υπηρετεί διαχρονικά η Ελλάδα μας και άκμασαν στην Αττική Γη.

Της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης χωρίς ανταλλάγματα, του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο και στην Ειρηνική Συνύπαρξη των λαών.»

Να τονίσουμε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια  που παραδόθηκε   ξεπέρασε τους 110 τόνους και περιλάμβανε περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνοι φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό,  πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας, κ.α.. και ήταν μια  πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής(ΚΕΔΕ -ΠΕΔΑ),με το « Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τον ΙΣΑ