Γ. Πατούλης: «Συμβάλλουμε στην ενίσχυση της  αναγνωρισιμότητας των ποιοτικών Αττικών προϊόντων και επενδύουμε στις εξαγωγικές τους δυνατότητες»

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Αττικής στην Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – Τhe Greek FineFoodExhibition», που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν δώδεκα (12) εκθέτες-επιχειρήσεις του κλάδου Τροφίμων και Ποτών της Αττικής, για τους οποίους κάλυψε κατά 80% το κόστος συμμετοχής.

Με αφορμή την έκθεση ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο της την διεύρυνση της  αναγνωρισιμότητας των ποιοτικών Αττικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας.  Η «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» θεωρείται σημαντική έκθεση Τροφίμων και Ποτών που προβάλλει τα ελληνικά προϊόντα και προσφέρει τη δυνατότητα τόσο σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες με ισχυρή θέση στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά, όσο και σε μικρούς παραγωγούς, να συνάψουν εποικοδομητικές και συμφέρουσες συμφωνίες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους».

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ_3-1000x1333

Η «9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ-The Greek FineFoodExhibition» εισήγαγε για πρώτη φορά τον όρο F2B (FoodtoBusiness) στοχεύοντας στις επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ παραγωγών παραδοσιακών προϊόντων και delicatessen στην Ελλάδα και καναλιών διανομής. Στο δίκτυο αυτό εντάσσονται o κλάδος της μεγάλης λιανικής (supermarket), της μικρής λιανικής (παντοπωλεία, delicatessen), του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, villas, yachtingetc) και της Εστίασης (Εστιατόρια, bars, wine).

Γαστρονομική Εκδήλωση

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, πρώτη ημέρα της έκθεσης, στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», έλαβε μέρος μια live γαστρονομική εκδήλωση αποκλειστικά για την Περιφέρεια Αττικής. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προώθηση και η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των τοπικών προϊόντων της Αττικής γης μέσα από τη γαστρονομία καθώς και η προβολή των επιχειρήσεων της Περιφέρειας στους επισκέπτες της έκθεσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην εκδήλωση αυτή πήρε μέρος και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας της με την Περιφέρεια Αττικής.

Από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις συμμετείχαν οι διακεκριμένοι Chefs: Κων/νος Μουζάκης (Πρόεδρος) και Παναγιώτης Τζίμας (Master European Baker 2021) καθώς και άλλα μέλη της. Στη σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και τα εγκαίνια της έκθεσης. Τον Περιφερειάρχη Αττικής εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής για θέματα Τουρισμού κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό και η νέα  Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για θέματα Αλιείας, Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής κα. Δήμητρα Αγγελάκη καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, και στελέχη από διάφορες Περιφέρειες της Ελλάδας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής έλαβαν μέρος οι παρακάτω εκθέτες:

1. FIRST COLD BREW/COLD BREW ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΦΕ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΣΑΓΙΟΥ
2 STELVIA HELLAS ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ, ΤΣΑΪ
3 ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ELLVINO ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ & ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΩΝ
4 NOVAFOOD/NOVAFOOD ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
5 ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΠΟΛΥΚΑΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΙΡΟΠΙΩΝ
6 MEDI OILS/ΕΛΑΙΑ ΑΠΌ ΚΑΡΠΟΥΣ & ΣΠΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΛΑΙΩΝ ΒΟΥΤΥΡΩΝ (ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ), ΑΛΕΥΡΩΝ & ΚΡΙΤΣΙΝΙΩΝ
7 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΙΟΥ/ΑΦΟΙ ΚΕΚΚΟΥ Ο.Ε. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
8 ΤΟ ΑΝΩΓΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΠΑΡΩΝ-ΠΑΣΤΕΛΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ Ή ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
9 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ, ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ, ΒΟΥΤΥΡΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ
10 ANNIE’S GOURMET POPCORN ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΥ POPCORN
11 ΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ/ΑΓΡΟΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ/ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ & ΟΙΝΟΥ
12 INNOVATE AND ORGANIC PRODUCTS/DR ANGEL’S ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ, ΤΣΑΪ, ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ_2-1000x750
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ_1-1000x1333
Μαγειρεύουμε-Ελλάδα_4-1000x1333
ΛΕΣΧΗ_ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ-1000x750
ΕΓΚΑΙΝΙΑ-1000x1333