Την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων επισκέφθηκε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, που συμμετείχε στην πανηγυρική θεία λειτουργία για τη γιορτή του ιερομάρτυρα και δεύτερου προστάτη του Μοναστηριού Αγίου Χαράλαμπου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός προσκύνησε την τίμια και θαυματουργή Κάρα του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στη Μονή επί 8 και πλέον αιώνες, και έλαβε ευλογία από την Ηγουμένη, Γερόντισσα Χριστονύμφη και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μονής Σταγών και Μετεώρων, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νήφωνα, ο οποίος ιερούργησε μαζί με τον ιερέα της Μονής, π. Αθανάσιο.

Ο Χρήστος Κέλλας ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους πιστούς, που συμμετείχαν στη θεία λειτουργία, ενώ στη συνέχεια παρακάθησε στο κέρασμα, που προσφέρθηκε στο αρχονταρίκι από την αδελφότητα της Μονής. Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, σε σχέση με τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, σημείωσε ότι πρόκειται για μια τεράστια φυσική και ανθρωπιστική καταστροφή, στην οποία η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στέλνοντας δύο ομάδες της ΕΜΑΚ στην πληγείσα περιοχή της Αντιοχείας. Επίσης, ενημέρωσε τους πατέρες και τις τοπικές αρχές που βρίσκονταν στο Μοναστήρι, για την ανθρωπιστική βοήθεια, που προσφέρει η κυβέρνηση στους σεισμόπληκτους, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Λαρισαίος βουλευτής αναφέρθηκε, επίσης, και στις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, εστιάζοντας στη βούληση των Ευρωπαίων ηγετών να στηρίξουν περαιτέρω την αμυνόμενη χώρα. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι οι ιστορικοί αναθεωρητισμοί και η βίαιη αλλαγή συνόρων δεν έχουν καμία θέση στον 21ο αιώνα, καταλήγοντας πως είναι αδιανόητο να αλληλοσπαράσσονται δύο ορθόδοξοι λαοί.

Ο Χρήστος Κέλλας, τέλος, συνεχάρη την αδελφότητα της Μονής για το ποιμαντικό της έργο και επαίνεσε τη Γερόντισσα Χριστονύμφη για τη διακονία και την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο. Από ετών φίλος της Μονής, υπενθύμισε, αποχωρώντας, πως είναι πάντα στο πλευρό των αδελφών, διατεθειμένος να συνδράμει οποτεδήποτε χρειαστεί στη λειτουργία του Μοναστηριού τόσο ως βουλευτής όσο και ως πολίτης.