Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει  σήμερα την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Αργεντινή. Στο Μπουένος Άιρες, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Έξαρχο Νοτίου Αμερικής κ.κ. Ιωσήφ και στη συνέχεια με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και   ομογενειακών φορέων.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Βουλής, Cecilia Moreau. Στη θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Eduardo Félix Valdés και η πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής, Liliana Paponet. Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια,   με τον ομόλογό του, Santiago Andrés Cafiero. Ο υπουργός Εξωτερικών,   αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Alberto Fernández.

Επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, συμμετέχει σε υπουργική Επίσκεψη της “ Team Europe” στον Νίγηρα, , στο πλαίσιο της κοινής δέσμευσης της Ευρώπης για τη στήριξη των χωρών της Αφρικής και ειδικά του Σαχέλ. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται θέματα εκπαίδευσης, ενέργειας, διαχείρισης υδάτινων πόρων και αγροτικής παραγωγής. Κατά την επίσκεψη στον Νίγηρα, ο κ. υφυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Hassoumi Massoudou, τον υπουργό Εμπορίου Alkache Alhada και τον υπουργό Σχεδιασμού υπεύθυνο για έργα υποδομών Dr. Abdou Rabiou.