Ο Γρηγόρης Κατωπόδης και οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης και Δημήτρης Κόκκαλης, έγιναν δεκτοί σε ακρόαση από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, μετά την Θεία Λειτουργία και ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Δημάρχου Βύρωνα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε εγκάρδια στον Δήμαρχο για την εορτή του και με την ευκαιρία τον ευχαρίστησε για άλλη μία φορά για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Βύρωνα, τον Νοέμβριο του 2021, με αφορμή το προσκύνημα που πραγματοποίησε στο Ιερό Μετόχι της Αναλήψεως του Σωτήρος, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Στη διάρκεια της επίσκεψης του κ.κ. Βαρθολομαίου έγινε και η επίσημη ανάγνωση της Πράξεως Αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, ο οποίος επί 26 έτη διακόνησε σε αυτό και ετάφη στον περίβολό του, μέχρι και την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του το 1965. Επίσης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Βύρωνα για τους θερμούς λόγους του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το πρόσωπό του, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλης και ευχήθηκε καλή επιτυχία για τη συνέχεια, στο έργο της δημοτική αρχής.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βύρωνα ευχαρίστησε θερμά την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για την πρόσκληση να επισκεφθεί το Φανάρι και την φιλοξενία που πρόσφερε σ΄ εκείνον αλλά και στους εκπροσώπους του Δήμου Βύρωνα. Τόνισε μάλιστα ότι «είναι μεγάλη τιμή για τον προσφυγικό δήμο μας η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και η ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη Βύρωνα, ο οποίος θα είναι πάντοτε ένας φιλόξενος προορισμός για τον επικεφαλής της Ορθοδοξίας”.

(Δείτε σχετικά στον επίσημο ιστότοπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Ο Δήμαρχος Βύρωνα στο Φανάρι – Οικουμενικό Πατριαρχείο (ec-patr.org))