της Aγάπης Κόρμπε

Mε αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, το fashion label AXEL, και η δυναμική της γυναικείας επιχειρηματικότητας, συναντιούνται σε μια διαδρομή με προορισμό την κατάκτηση όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου.

«Αντλώντας έμπνευση από τις τελευταίες διεθνείς τάσεις στην Τέχνη και στη Μόδα, η Axel απευθύνεται σε γυναίκες κάθε γενιάς, σχεδιάζοντας κομψά και προσιτά total looks για κάθε περίσταση», λέει στην «ΤΡ», η κυρία Κουτσουβέλη, η οποία τονίζει ότι η «εξωστρέφεια της Axel είναι επιχειρηματική πρακτική και πλέον το  brand AXEL έχει καταφέρει να τοποθετηθεί δίπλα σε international brands στην Ιταλία, στη Γαλλία αλλά και στην Ισπανία».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κυρίας Ιφιγένειας Κουτσουβέλη: 

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της Axel Accessories;

«Η Axel είναι μια ελληνική εταιρεία μόδας με σημαντική θέση στο παγκόσμιο στερέωμα της λιανικής και χονδρικής πώλησης γυναικείων ρούχων, υποδημάτων & αξεσουάρ. Το μεγάλο ταξίδι της Axel στη μόδα ξεκίνησε το 1999, με αφετηρία την Θεσσαλονίκη και προορισμό ολόκληρο τον κόσμο. Οι παγκόσμιες τάσεις της μόδας και τεχνολογίας, η συμμετοχή στις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις και το λαμπερό φως της Μεσογείου, είναι πηγές έμπνευσης για την παρουσίαση πρωτότυπων συλλογών ένδυσης, υποδημάτων και αξεσουάρ. Αντλώντας έμπνευση από τις τελευταίες διεθνείς τάσεις στην Τέχνη και στη Μόδα, η Axel απευθύνεται σε γυναίκες κάθε γενιάς, σχεδιάζοντας κομψά και προσιτά total looks για κάθε περίσταση. Οι συλλογές της Axel είναι εξαιρετικά δομημένες, ολοκληρωμένες και ευέλικτες, εξασφαλίζοντας έτσι τη δυνατότητα για αμέτρητους συνδυασμούς, για κάθε γυναίκα που θέλει να νιώθει θηλυκή και γοητευτική κάθε στιγμή της ημέρας. Για την Axel κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, γι’ αυτό και μοναδική».

 Είναι μια ελληνική εταιρεία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπως μας είπατε, όμως βλέπουμε ότι η εξωστρέφεια είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν. Πώς το καταφέρατε;

«Η εξωστρέφεια της Axel είναι επιχειρηματική πρακτική. Διαγράφοντας μια σταθερή διεθνή πορεία και ανάπτυξη με συμμετοχές στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις, η Axel κατέκτησε μια σημαντική θέση στο παγκόσμιο στερέωμα της λιανικής και χονδρικής πώλησης γυναικείων ρούχων, υποδημάτων & αξεσουάρ, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με το ελληνικό γυναικείο κοινό. Με 13 mono brand καταστήματα και εκατοντάδες συνεργαζόμενα, η Axel είναι το σημείο αναφοράς για κάθε δυναμική, κομψή και γοητευτική γυναίκα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το εξωστρεφές και δυναμικό επιχειρηματικό μοντέλο που ακολούθησε από την ίδρυσή της η Axel της επέτρεψε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εδραιώσει τη διεθνή παρουσία της. Παράλληλα με την ανάπτυξή της στον Ελλαδικό χώρο, η εταιρεία δημιούργησε συνεργασίες αρχικά στην κεντρική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, δεκάδες καταστήματα με τις συλλογές της Axel βρίσκονται στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική & Μέση Ανατολή.
Με συνέπεια και συνέχεια, η Axel συμμετέχει στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, μέσα από τις οποίες προβάλλει το ολοκληρωμένο concept της επιτυγχάνοντας σημαντικές εμπορικές συνεργασίες για την περαιτέρω ανάπτυξή της».

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης για το σχεδιασμό των συλλογών ρούχων, τσαντών, παπουτσιών και αξεσουάρ;

«Φέτος η χειμερινή συλλογή , που βρίσκεται στα καταστήματα, είναι εμπνευσμένη από στοιχεία της γης και της φύσης. Το βασικό χρώμα είναι το stone και ακολουθούν τα γήινα και ουδέτερα χρώματα χωρίς φυσικά να λείπουν τα χρώματα που ορίζει η διεθνής τάση».

«Η Axel απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας που αγαπούν τον εαυτό τους και θέλουν να διαφοροποιηθούν από το ευρύ κοινό, δίνοντας αξία στη ποιότητα και στην σωστή γραμμή ανάλογα με το σωματότυπό τους. Επίσης τα ρούχα της AXEL είναι all day items για κάθε γυναίκα»

 Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται τα προϊόντα σας;

«Η Axel απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας που αγαπούν τον εαυτό τους και θέλουν να διαφοροποιηθούν από το ευρύ κοινό, δίνοντας αξία στη ποιότητα και στην σωστή γραμμή ανάλογα με το σωματότυπό τους. Μη ξεχνάμε πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός που πολλές φορές δεν μας εκφράζει απόλυτα. Επίσης τα ρούχα της AXEL είναι all day items για κάθε γυναίκα».

 Ποια είναι η σημαντική στιγμή στη καριέρα σας και γιατί;

«Θεωρώ πως η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου είναι η περίοδος που διαπίστωσα τη δυναμική του brand AXEL, όταν η εταιρία μας κατάφερε να τοποθετηθεί δίπλα σε international brands στην Ιταλία, στη Γαλλία αλλά και στην Ισπανία. Καταφέραμε μια σημαντική εξωστρέφεια από μια ‘’μικρή’’ χώρα δίπλα σε μεγαθήρια στο χώρο της μόδας».