«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Ο υπουργός ανέφερε πως είναι «σημαντικός πειρασμός και πρόκληση η επισήμανση των πολλαπλών αδιεξόδων που έχει ο κ. Τσίπρας και τον οδήγησαν στην κατάθεση αυτής της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, λίγες εβδομάδες πριν την εκλογική αναμέτρηση» και πρόσθεσε πως «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει να φέρει πιο νωρίς τη νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας, βιάζεται να χάσει τις εκλογές. Αλλά και αυτό – κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ – θα γίνει στην ώρα του».

Πλακιωτάκης: Ο κ. Τσίπρας δεν πείθει κανέναν

Ο κ. Πλακιωτάκης, είπε ότι «η Βουλή θα απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας, γιατί είναι η ίδια η ελληνική κοινωνία που δικαίως την απορρίπτει πρώτα από όλους. Που εμπιστεύεται τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ο υπουργός, «δεν πείθει κανένα, όχι μόνο γιατί έχει λησμονήσει να δώσει απαντήσεις για το ‘μαύρο’ χρήμα που πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ για το στήσιμο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και τις παρεμβάσεις που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Δικαιοσύνη και την προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων του με την σκευωρία της Novartis».

Ο υπουργός Ναυτιλίας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολιτική φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μας, λέγοντας ότι από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που μας μιλούσε «για ανύπαρκτα σύνορα στην θάλασσα» η Ελλάδα πέρασε «στην αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσινών συνόρων της πατρίδας μας, με μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 80% σε σχέση με το 2019, με παράλληλη σωτηρία δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας που τα κυκλώματα των διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο».

Πλακιωτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί καταγγελίες εναντίον της χώρας

Εγκάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε «υιοθετούν καταγγελίες εναντίον της χώρας μας» και για το γεγονός ότι ακόμα και μετά την αποκάλυψη της σκευωρίας με τον δήθεν θάνατο της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο, δεν βρήκαν το θάρρος να πουν ότι παραπλανήθηκαν και έκαναν ένα λάθος, αλλά επιτίθενται και συκοφαντούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Εμείς, υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης «φυλάσσουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες του διεθνές δικαίου και με απόλυτα προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής» και συνεπώς «έπαινοι αξίζουν στις γυναίκες και τους άνδρες του Λ.Σ. για την καθημερινή υπερπροσπάθειά τους και όχι κατηγορίες και ψεύδη που δίνουν επιχειρήματα στην προπαγάνδα της Τουρκίας».