Στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης, όπου εορτάστηκε με πάσα επισημότητα και δέουσα ιεροπρέπεια, υπεγράφη η δεύτερη πράξη αδελφοποίησης του Δήμου Διδυμοτείχου και του Δήμου Καζανλάκ στο Δημαρχιακό Μέγαρο μεταξύ του Δημάρχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και της κ. Γκαλίνα Στογιάνοβα.

Αρχικά αξίζει να σημειωθεί ότι η προεργασία του εν λόγω μνημονίου φιλίας είχε ξεκινήσει πριν περίπου δύο χρόνια αλλά η πανδημία του Covid-19 ανέστειλε την ολοκλήρωση της τελικής διαδικασίας.

Η επίτευξης αυτής της συμφωνίας δίνει τη δυνατότητα στους δύο Δήμους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και στοχεύουν πλέον από κοινού στην ενθάρρυνση ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας σε διάφορους τομείς ( πολιτισμός, τουρισμός, εμπόριο, εκπαίδευση) όπως εξάλλου αναγράφεται και στους βασικούς όρους της αδελφοποίησης.

Η παραπάνω συμφωνία θα ωφελήσει σημαντικά στην εξωστρέφεια του Δήμου μας καθώς ο έτερος Δήμος έχει υπογράψει κατά το παρελθόν σύμφωνα αδελφοποίησης με άλλους 13 Δήμους από διάφορες χώρες του παγκόσμιου χάρτη (Ν. Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία, Αίγυπτος , Γαλλία κ.α).

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ Δαμασκηνός , ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα κ.κ Κυπριανός , ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Ύδρας , Σπετσών και Αιγίνης κ.κ Εφραίμ , ο Βουλευτής Ν. Έβρου κ. Κελέτσης , ο πρώην Δήμαρχος κ. Πατσουρίδης όπως επίσης και οι Αντιδήμαρχοι κ. Θεοδοςίου , κ. Τσιμπανλιώτης , κ. Μπιλιακάκης και κ. Κυπαρισσούδης.

Κατά την ολιγοήμερη διαμονή της αντιπροσωπείας του Δήμου Καζανλακ στην ιστορική πόλη του Διδυμοτείχου , είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης όπως την Δημοτική Πινακοθήκη , όπου έμειναν άναυδοι μπροστά στα πολύτιμα έργα του καταξιωμένου συντοπίτη μας κ. Δημήτρη Ναλμπάντη.

Μετά το πέρας της τελετής οι δυο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά που αντιπροσωπεύουν την εκάστοτε πόλη. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου αφού προσέφερε μια ανθοδέσμη στην ομόλογη του , έδωσε επίσης από ένα πλούσιο καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα στους επίσημους παρευρισκόμενους και τέλος ένα ενθύμιο στο οποίο απεικονίζεται το Κάστρο του Καλέ.