Γ. Πατούλης: «Ενημερώνουμε τα παιδιά μας για την οδική ασφάλεια. Η πρόληψη και η εκπαίδευση σώζουν ζωές»

 

photo-kentro-5-1000x643

Θερμή ανταπόκριση έχει βρει το πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης της Περιφέρειας Αττικής το οποίο απευθύνεται σε μαθητές σχολείων και αφορά σε  θέματα οδικής ασφάλειας και κινητικότητας.

Μετά το 2ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Στεφάνου, χθες επισκέφτηκαν το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας μαθητές δημοτικού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της Αθήνας.  Στο πλαίσιο του προγράμματος που είναι σε εξέλιξη οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενημερώνονται για το σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας, το σύστημα παρακολούθησης ορθής λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών και τις παρεμβάσεις που γίνονται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου και αφορούν στην οδική ασφάλεια. Ιδιαίτερη αναφορά και μάλιστα με διαδραστικό τρόπο γίνεται σε διαβάσεις  πεζών, διαγραμμίσεις, πεζογέφυρες, στο δημόσιο οδοφωτισμό και στα συστήματα απορροής ομβρίων υδάτων. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά πως γίνεται η διαχείριση εκτάκτων συμβάντων στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Αττικής και πώς η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με την ελληνική αστυνομία για την οδική ασφάλεια.

Επιπλέον οι μαθητές ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, τόσο στα  φανάρια, όσο και στα συστήματα μέτρησης της κυκλοφορίας. Ειδική αναφορά γίνεται και στον τρόπο που αξιοποιούνται τα κυκλοφοριακά στοιχεία από τους συγκοινωνιολόγους της Περιφέρειας Αττικής.

Στο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας χθες παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Χ. Αλεξανδράτο, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Αθ. Κατσιγιάννη και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Φαίη Καλογήρου. Στην εκπαιδευτική δραστηριότητα συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτης, ο Προϊστάμενος του Κ.Δ.Κ. Νεοκλής Τσούνης και στελέχη της Περιφέρειας.

photo-kentro-1-1000x700

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των νέων και στην υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων πρόληψης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και να ανταλλάξουν απόψεις σε ζητήματα που σχετίζονται με την ορθή τήρηση του Κώδικα οδικής κυκλοφορίας και το οδικό δίκτυο.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης επισήμανε: «Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς διαπιστώνω το έντονο ενδιαφέρον παιδιών και εκπαιδευτικών να βρεθούν σε αυτό το σύγχρονο κέντρο προκειμένου να ενημερωθούν για την οδική ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι πρόληψη και η εκπαίδευση σώζουν ζωές για το λόγο αυτό υλοποιούμε δράσεις και προγράμματα όπως η συγκεκριμένη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνεργαζόμαστε και με ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» όπου εξειδικευμένα στελέχη επισκέπτονται σχολεία και ενημερώνουν τους μαθητές. Με την υλοποίηση σύγχρονων έργων και υποδομών γίνονται καλύτερες και ασφαλέστερες οι μετακινήσεις των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με όλους τους συναρμόδιους φορείς με κεντρικό στόχο την ομαλή και ασφαλή διαχείριση της κυκλοφορίας»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Περιφερειάρχη στο Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 

photo-kentro-4-1000x659
IMG_4932-1000x665
photo-kentro-3-1000x835
photo-kentro-2-1000x704
IMG_4935-1000x683
IMG_4934-1000x648
IMG_4933-1000x675