Μια επανάληψη της αυθεντικής προβολής των  «ΦΤΗΝΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ» σε φίλμ, στον απόηχο των  sold out  παραστάσεων του ομώνυμου μιούζικαλ στην ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ , θα λάβει χώρα στον ιστορικό κινηματογράφο ΒΑΚΟΥΡΑ στις 17 Ιανουαρίου στις 21:00.

Μια vintage προβολή. Μια εμπειρία κινηματογραφικη απο τον προηγούμενο αιώνα αφού το κινηματογραφικό φίλμ έφυγε από τη ζωή μας με διακριτικότητα και ευγένεια.Σχεδόν δεν το προσέξαμε. Έκλεισε απαλά την πόρτα πίσω δίνοντας όλο τον χώρο στο ψηφιακό κόσμο. Νέες γενιές δεν έχουν δει στην μεγάλη οθόνη προβολή σε φιλμ και οι
μηχανές προβολής σιώπησαν οριστικά.

Και γιατί μια προβολή των «ΦΤΗΝΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ» σε φιλμ;Γιατί είναι μια σπάνια σινεφίλ αυθεντική εμπειρία. Αλλά κυρίως γιατι «ΦΤΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ» σημαίνει φιλμ. Η ταινία γυρίστηκε με την φιλοσοφία και την ζεστασιά του φιλμ για την κινηματογραφική αίθουσα.Η αυθεντική εικόνα στην μεγάλη οθόνη μαζί με την μαγεία της φθοράς της κόπιας,τις χαρακιές και το άγγιγμα του χρόνου, είναι κομμάτι της αξίας της προβολής.Μερος της γοητείας ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια.

Αντίο παλιέ ρομαντικέ κόσμε των προβολών σε φιλμ…Ή μήπως να μην βιαστούμε για αποχαιρετισμούς αφού η ύλη των ονείρων θα είναι για πάντα το φιλμ!

Θα προηγηθεί η ταινία μικρού μήκους « Με δεμένα μάτια» του Β. Μωυσίδη. Μια από τις πρώτες εμφανίσεις του Ρένου  Χαραλαμπίδη στην μεγάλη οθόνη.

φωτογραφία: Σάκης Καρακασίδης