Τον Πολωνό Πρέσβη Artur Lompart, συνοδευόμενο, από τον Ακόλουθο Αμύνης, Συνταγματάρχη κο Jan Kurdziałek και την επικεφαλής σύμβουλο της Πρεσβείας, κα Ewa Pańczak, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος στο χώρο του Μνημείου.

 

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος παραδίδει το Φάκελο για τη δημιουργία του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων κατά του Φασισμού στον Πολωνό Πρέσβη Artur Lompart, παρουσία της επικεφαλής Συμβούλου της Πρεσβείας, Ewa Pańczak

Ο Δήμαρχος Καισαριανής παρέδωσε στον Πρέσβη το φάκελο για την πρωτοβουλία του Δημάρχου να δημιουργήσει ένα Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων κατά του Φασισμού, εξηγώντας του τη σημασία και το ρόλο ενός τέτοιου δικτύου στην εποχή μας, με διάφορες μορφές φασισμού και νεο-ναζισμού να ξεπηδούν σε όλη την Ευρώπη.

Ο Ακόλουθος Αμύνης, Συνταγματάρχης Jan Kurdziałek με το στεφάνι

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη νέα εποχή διπλωματίας που ανατέλει, τη Διπλωματία των Πόλεων, και πώς μπορεί να αλλάξει εθνικές στρατηγικές αν εφαρμοστεί μαζικά και οργανωμένα. Οι πόλεις ανέκαθεν αποτελούσαν λίκνα πολιτισμού και πυρήνες πολιτικών εξελίξεων. Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον η Τοπική Αυττοδιοίκηση είναι η πλησιέστερη μορφή διοικητικής οργάνωσης στον άνθρωπο, τις ανάγκες του και τις προτεραιότητές του.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν εγκάρδια, ο Πρέσβης συνεχάρει τον Δήμαρχο και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στη δημιουργία του Δικτύου, τονίζοντας πόσο υπέφερε η Πολωνία από το Ναζισμό, με εμβληματικής σημασίας μνημεία εντός των συνόρων της, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Στρατοπέδου Συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

Η ανάπτυξη διπλωματικών σχέσεων εκ μέρους του Δημάρχου είναι μέρος της προσπάθειάς του να αναδείξει, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το Σκοπευτήριο σε Μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος καταθέτει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο

 

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο Πολωνός Πρέσβης Artur Lompart και η συνοδεία του αποτίουν φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου