Για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα που έχει προκαλέσει εκ νέου ανησυχία αλλά και για τις ελλείψεις στα φάρμακα, μίλησε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όσον αφορά την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως η Κίνα είναι μακριά και δήλωσε, «Σε εμάς η επισκεψιμότητα από την Κίνα είναι κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως δεν παύει να χρειάζεται να πάρουμε μέτρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε το τεστ πριν το ταξίδι στην Κινα και συμφωνούμε σε αυτό. Η Κίνα ήταν από την αρχή του covid ένα ερωτηματικό, είναι περίεργες οι καταστάσεις εκεί και περίεργη η διαχείριση του covid».

«Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι καινούργιο για κάποιο στέλεχος», καθησύχασε η Ματίνα Παγώνη.

Παγώνη για γρίπη

Σχετικά με τις γρίπες και τις αναπνευστικές λοιμώξεις ανέφερε, «Εγώ περισσότερο την ανησυχία την έχω για τα παιδιά και τους γονείς τους» και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, όμως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός.

Όπως τόνισε η Ματίνα Παγώνη ο έλεγχος στις φαρμακαποθήκες γίνεται σωστά και πρέπει να συνεχίσει. Οπως τόνισε ο έλεγχος και από τον ΕΦΕΤ, θα πρέπει να επισπευτεί, για αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το ζήτημα. Όπως ανέφερε η Ματίνα Παγώνη στα Κέντρα Υγείας και στα εφημερεύοντα νοσοκομεία η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.