Τις νέες λίστες με τα προϊόντα που έχουν εντάξει στο «Καλάθι του Άη Βασίλη» ανακοίνωσαν χθες αλυσίδες και καταστήματα.

Στο «Καλάθι του Άη Βασίλη», που τρέχει παράλληλα με το «Καλάθι του νοικοκυριού», συμμετέχουν 40 αλυσίδες παιχνιδιών και τεχνολογίας. Οι 10 κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι του Άη Βασίλη» είναι οι εξής:

Επιτραπέζια / Παζλ
Μουσικά παιχνίδια.
Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
Βρεφικά παιχνίδια
Φιγούρες δράσης
Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)
Oχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)
Λούτρινα

Μπορείτε να δείτε όλες τις λίστες με τα παιχνίδια -που θα ισχύουν έως τις 3 Ιανουαρίου- που έχουν αναρτήσει οι αλυσίδες πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://e-katanalotis.gov.gr/santasBasket

Τι ισχύει για το «Καλάθι του Άη Βασίλη»

Υπενθυμίζεται ότι το «Καλάθι του Άη Βασίλη» είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ τα μικρότερα καταστήματα συμμετέχουν εθελοντικά. Από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Τα προϊόντα θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές, ενώ η σχετική λίστα με τις τιμές αναρτάται στο e-καταναλωτής όπως γίνεται και στο αντίστοιχο «καλάθι του νοικοκυριού». Ευκρινής κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» θα υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και θα αναγράφει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.