Στις πρόνοιες της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας για το Αναρρωτήριο Πεντέλης αναφέρθηκε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

«Δίνουμε επιτέλους λύση, ιδίως στο κτιριολογικό κομμάτι του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, μιας ιστορικής δομής η οποία ανεγέρθηκε το 1937 για την προστασία βρεφών, νηπίων και παιδιών μέχρι πέντε ετών. Πρόκειται για μια μονάδα παιδικής προστασίας με ιστορική σημασία, στην οποία όμως κτιριολογικά χωρίς την τροπολογία αυτή δεν μπορούμε να επέμβουμε» τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου.

«Οπότε, για το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, για τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχονται σε αυτά, για την ασφάλειά τους, αλλά και για την μετεξέλιξη του Αναρρωτηρίου Πεντέλης στο θέμα της αποϊδρυματοποίησης, ενός σκοπού τον οποίο έχουμε προτάξει χρόνια τώρα ως υπουργείο, αλλά και ως κυβέρνηση, χρειαζόμαστε την ψήφο σας στο κομμάτι αυτό», επεσήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Όπως εξάλλου είπε με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας επεκτείνονται οι συμβάσεις COVID και για το προσωπικό στις προνοιακές δομές. «Μιλάμε για ένα τρίτο παραπάνω προσωπικό σε όλες τις προνοιακές δομές σε όλη την χώρα, οι οποίοι ακόμα χρειάζονται καθότι ο κίνδυνος της πανδημίας δεν έχει ακόμα φύγει, και θα έλεγα ότι δυστυχώς και τελευταία έχει φουντώσει. Οπότε επεκτείνουμε μέχρι την τελευταία εργάσιμη του Μαΐου, 31 Μαΐου, τις συμβάσεις COVID σε όλες τις προνοιακές δομές της χώρας», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.