Με 7 σφαίρες εκτέλεσε εν ψυχρώ ο δράστης τα δύο θύματα σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη σε ένα πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε φτάσει στο σημείο με συνεργό, ο οποίος τον περίμενε σε κοντινό σημείο προκειμένου να διαφύγουν αμέσως μετά το χτύπημα. Στις 21:30 ο δράστης ήταν ένας μαυροντυμένος άνδρας, ο οποίος φαίνεται να είχε κατοπτεύσει προηγουμένως το σημείο.

Στη συνέχεια ο εκτελεστής που φορούσε φούτερ με κουκούλα και χειρουργική μάσκα, πλησίασε στην καφετέρια στην καρδιά της πλατείας της Νέας Σμύρνης αδιαφορώντας ότι στο σημείο βρισκόταν κόσμος, ενώ πολύ κοντά στο σημείο βρίσκεται και μια παιδική χαρά, πήγε στο τραπέζι που κάθονταν τα δύο θύματα και πυροβόλησε 7 φορές, ενώ τραυμάτισε και μία κοπέλα που βρισκόταν στην καφετέρια-μπαρ.

Το πρώτο θύμα που έπεσε νεκρό μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, καθώς μία από τις σφαίρες τον βρήκε στο κεφάλι, είναι ο 41χρονος K.C. αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος έχει ποινικό παρελθόν καθώς έχει απασχολήσει τις Αρχές για λαθροδικιασμένη, ναρκωτικά, ληστείες και ήταν έξω από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους.

Η εκτέλεσή τους θεωρείται ξεκαθάρισμα λογαριασμών και διεξάγεται έρευνα για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ενα σενάριο που εξετάζεται, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, είναι ο 42χρονος να ενεργούσε σαν εισπράκτορας κυκλώματος προστασίας που λυμαίνεται τα καταστήματα στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Το δεύτερο θύμα δέχθηκε πυρά από τον εκτελεστή σε θώρακα και στομάχι και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου διακομίστηκε πολύ βαριά τραυματισμένος, ήταν ο 44χρονος A.Ο. αλβανικής υπηκοότητας.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύεται και η31χρονη Ελληνίδα Σ.Κ., που καθόταν σε διπλανό τραπέζι από αυτό των θυμάτων και δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά.

Βρέθηκαν 7 κάλυκες στο σημείο -Ο δράστης είχε συνεργό

Άνδρες τις ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν στο σημείο της επίθεσης 7 κάλυκες, ενώ βρέθηκε όπλο πάνω στο θύμα που δέχθηκε πυρά στο κεφάλι.

Από τις έως τώρα έρευνες ο δράστης αφού εκτέλεσε τα θύματά του έφυγε τρέχοντας από το σημείο και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο στενό, καθώς εκεί τον περίμενε συνεργός του και τον βοήθησε να διαφύγει. Αστυνομικοί ελέγχουν τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να δουν το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη, λαμβάνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ψάχνουν «απαντήσεις» στο ποινικό παρελθόν των δύο θυμάτων, καθώς αποδίδουν την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο ανδρών αλβανικής καταγωγής σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υποθέσεις της νύχτας

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.