Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας (19/12), ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο έκτακτο επίδομα τροφίμων που θα δώσει η Κυβέρνηση.

«Αν θεωρήσεις πως είναι ψίχουλα η πληρωμή του πληθωρισμού, είναι σαν να θεωρείς πως δεν υπάρχει πληθωρισμός. Πλέον είναι κάτω από τα 10%, κάτω και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Φορολογώντας τα διυλιστήρια, δίνεται το επίδομα για τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ, το market pass», ανέφερε αρχικά ο κύριος Μηταράκης προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασσιμάτη.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρθηκε στον Προϋπολογισμό του 2023, αναφέροντας πως: «Καταθέσαμε έναν προϋπολογισμό που αυξάνει τις δαπάνες υγείας και παιδείας, έχουμε την μεγαλύτερη μείωση χρέους. Κάθε μήνα κάνουμε ανάκτηση από τις εταιρείες ενέργειας και των υπερκερδών και έτσι χρηματοδοτούνται τα επιδόματα».

Στο Βέλγιο η αντιπολίτευση δεν κάνει τον Ηρακλή Πουαρώ

Τέλος, ο κύριος Μηταράκης στάθηκε και στο θέμα των επισυνδέσεων, για το οποίο η αντιπολίτευση επιτίθεται διαρκώς προς την Κυβέρνηση, σχολιάζοντας : «Δεν είναι δουλειά του πρωθυπουργού και του κύριου Τσίπρα, να πάνε στην ΑΔΑΕ. Θαυμάζουν όλοι το Βέλγιο, αλλά δεν πήγε ο πρωθυπουργός να κάνει την επιχείρηση. Η αντιπολίτευση δεν κάνει τον Ηρακλή Πουαρώ εκεί. Υπάρχουν εισαγγελείς».