Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, στις αρχές Δεκεμβρίου, το Sydney Modern, η απάντηση της Αυστραλίας στο Guggenheim· η ανακαινισμένη Art Gallery of New South Wales διαφημίζεται ως το μεγαλύτερο, μετά την εμβληματική Sydney Opera, πολιτιστικό απόκτημα του Σίντνεϊ.

Το ύψους 228 εκατομμυρίων δολαρίων πρότζεκτ εγκαινιάστηκε το 2013 και περιλαμβάνει νέο κτήριο, δημόσιο κήπο έργων τέχνης και ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του τέλους του 19ου αιώνα. Πλέον, ο εκθεσιακός χώρος σχεδόν διπλασιάστηκε χάρη στο όραμα του βραβευμένου με Pritzker Prize αρχιτεκτονικού γραφείου SANAA (https://www.instagram.com/p/Clj3mexLR9z/).

Το νέο μουσείο υπερηφανεύεται για μια συλλογή περισσότερων από 30.000 έργα τέχνης, έργων αυστραλιανής τέχνης και τέχνης των Αβορίγινων, ευρωπαϊκής και ασιατικής τέχνης από τον 15ο έως τα τέλη του 20ού αιώνα (https://www.instagram.com/p/ClsydgzvGdS/). Περιλαμβάνει έργα φημισμένων καλλιτεχνών όπως οι Francis Bacon, Joseph Beuys και Wassily Kandinsky αλλά και διάσημων Αβορίγινων καλλιτεχνών όπως οι Richard Bell, Brook Andrew και Emily Kame Kngwarreye.