Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η εξασφάλιση της προσβασιμότητας, η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής στα νησιά μας»

Την πορεία των έργων που υλοποιούνται μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της Περιφέρειας Αττικής αλλά και τις προϋποθέσεις για την δρομολόγηση και νέων έργων στο νησί της Ύδρας, συζήτησαν κατά την συνάντηση εργασίας που είχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Ύδρας Γ. Κουκουδάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά Στρ. Παγωτέλης και υπηρεσιακά στελέχη.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η χρηματοδότηση νέων έργων υποδομών από την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και η δρομολόγηση των προγραμματικών συμβάσεων για την επισκευή του Β’ Δημοτικού, η υλοποίηση του έργου του ελικοδρομίου και η ολοκλήρωση του έργου του Βρεφονηπιακού Σταθμού. Ταυτόχρονα ο δήμαρχος κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης του έργου της αποκατάστασης της “Πύλης του Αρχοντικού Μπέη”.

Υπενθυμίζεται, ότι υπογράφηκε πρόσφατα και η προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Ύδρας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Κατά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε, ότι στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμβολή της στην αξιοποίηση και προβολή των νησιών, τα οποία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του τουρισμού της Αττικής.

«Η Ύδρα και η ιστορία της, αποτελούν μια κοιτίδα πολιτισμού και σημείο αναφοράς για την ναυτοσύνη και τους αγώνες του έθνους. Η Περιφέρεια Αττικής, έχει ως στρατηγικό στόχο την συνεχή στήριξη και προβολή τους, μέσα από έργα και δράσεις που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές, θα ενισχύσουν την προσβασιμότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα αναδείξουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου. Αφουγκραζόμαστε και ενσκήπτουμε στα αιτήματα στήριξης των δήμων της Αττικής και αξιοποιώντας τους πόρους και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προσβλέπουμε στην συνδιαμόρφωση των προϋποθέσεων για την υλοποίησή τους».

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρηυπογράμμισε ότι με βάση τις κατευθύνσεις και του Περιφερειάρχη υπάρχει στενή συνεργασία των στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου προκειμένου να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό έργα υποδομής και ζωτικής σημασίας για την Ύδρα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ύδρας  Γ. Κουκουδάκης ευχαρίστησε τον κο Πατούλη για την στήριξη της Περιφέρειας στην υλοποίηση κομβικών έργων για το νησί, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η Περιφέρεια Αττικής και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης θα βρεθούν για ακόμη μια φορά αρωγοί στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων για το νησί και τους κατοίκους του.

DNK-3297-1000x721
DNK-3312-1000x667