Βαθιά θα βάλουν οι καταναλωτές το χέρι στην τσέπη, αν θέλουν να κάνουν ένα πλούσιο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με πολλά άτομα λέει ο πρόεδρος Κρεοπωλών.

«Θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές»

Παρότι τα «καλάθι του νοικοκυριού» δίνει ανάσα στους καταναλωτές, όπως και το «Εορταστικό καλάθι» για τα τραπέζια του ρεβεγιόν, ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας -Αττικής «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης αναφέρει μιλώντας στην ΕΡΤ ότι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι φέτος ακριβότερο σε σχέση με πέρσι.

Οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα έχουν αυξηθεί και όπως αναφέρει ο κ. Ντεληφιλιππίδης. Τόσο η γαλοπούλα όσο και το χοιρινό έχουν αυξημένες τιμές κατά 20% σε σχέση με πέρυσι τα Χριστούγεννα, συμπαρασύροντας και τις τιμές των άλλων κρεάτων.

«Κινούμαστε μέρα με τη μέρα. Δεν μπορούμε να έρθουμε σε μακροχρόνιες συμφωνίες ούτε με τους παραγωγούς, ούτε με μεγαλέμπορους», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας -Αττικής μιλώντας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οι τιμές σήμερα στο κρέας

Το χοιρινό τιμάται σήμερα στα 7 ευρώ το κιλό και η γαλοπούλα η ελληνική κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό. Οι εισαγόμενες κινούνται γύρω στα 8 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

«Ως επαγγελματίες θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές στο επίπεδο που είναι σήμερα και παροτρύνουμε τα μέλη της Ένωσης να αφουγκραστούν την οικονομική αδυναμία του Έλληνα καταναλωτή και να συγκρατήσουν τις τιμές, κατέληξε.