Τη λαϊκή παράδοση της πόλης μας, τίμησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός μαζί με την παρουσία του στον ετήσιο χορό του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς» και στην εκδήλωση της Εύξεινης Λέσχης Αχαρνών & Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου.

Δυο καθιερωμένες γιορτές που φέρνουν τους δημότες των Αχαρνών κοντά στις ρίζες τους και ζωντανεύουν  μνήμες και παραδόσεις.
Στην εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς» ο Δήμαρχος Αχαρνών, οι Αντιδήμαρχοι καθώς και στελέχη της διοίκησης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και μουσική που ο σύλλογος είχε επιμεληθεί. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, Ρένα Κουμπούρη ανακοίνωσε τη συμμετοχή του τμήματος χορού με τον χοροδιδάσκαλο Σπύρο Βαρελά, στο Φεστιβάλ Χορού της Δράμας. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τα μέλη συλλόγου γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία αλλά και για την άρτια διοργάνωση της βραδιάς, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή παραμένει πάντα στο πλευρό του Ομίλου, αυτής της κοιτίδας πολιτισμού που διατηρεί την παράδοσή μας ζωντανή και δε σταματά να προσφέρει στην πόλη.

Ο ποντιακός ελληνισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις Αχαρνές και η γιορτή της Εύξεινης Λέσχης Αχαρνών & Αττικής “Ο Καπετάν Ευκλείδης” είναι για πολλούς δημότες μια ευκαιρία για να τιμήσουν τις ρίζες τους και να γιορτάσουν όλοι μαζί. Την παράσταση «έκλεψαν» οι νέοι και τα παιδιά της πόλης μας που συμμετείχαν στα χορευτικά, φορώντας παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές. Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον το πλούσιο πρόγραμμα ενώ συνεχάρη τον Πρόεδρο της λέσχης, Γιάννη Τοπαλίδη και τα μέλη της.

«Χαίρομαι πάντα και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή όταν βρίσκομαι στις εκδηλώσεις της Εύξεινης Λέσχης Αχαρνών & Αττικής “Ο Καπετάν Ευκλείδης” . Ενός σημαντικού συλλόγου για την πόλη μας που με τις δράσεις του προάγει την ποντιακή παράδοση. Ως δημοτική Αρχή στεκόμαστε δίπλα στον σύλλογο και στηρίζουμε κάθε προσπάθειά του που αναδεικνύει και προβάλλει την  πόλη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.