Με στόχο την προστασία της υγείας του κάθε πολίτη, ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, εγκαινίασαν σήμερα, στη Λέσχη Φιλίας στη Γκράβα, ένα πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο κλιμάκια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα επισκέπτονται όλες τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να διεξαγάγουν τον απαραίτητο αιματολογικό και βιοχημικό εργαστηριακό έλεγχο στα μέλη τους.

Στις Λέσχες Φιλίας θα γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις υγείας, καθώς και η συνταγογράφηση φαρμάκων, ώστε οι πολίτες να μη χρειάζεται να μετακινούνται σε ιατρεία και νοσοκομεία.

«Αυτό το πρόγραμμα ξεκινά από τον Δήμο Αθηναίων και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, ειδικά στις ακριτικές περιοχές. Στόχος και φιλοσοφία του υπουργείου Υγείας είναι ότι επενδύουμε στην πρόληψη, άρα εμείς αναζητούμε τους πολίτες να κάνουν τις βασικές εξετάσεις και αν υπάρχει κάτι, γρήγορα να εντοπιστεί. Όσο περισσότερο επενδύεις στην πρόληψη τόσο το καλύτερο για τη δημόσια υγεία. Είναι σημαντικό στα μεγάλα αστικά κέντρα οι πολίτες να ξέρουν ότι εμείς αναζητούμε, πλέον, να τους βρούμε, ο Δήμος Αθηναίων έχει κάνει σημαντική δουλειά με τα Δημοτικά Ιατρεία», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Ξεκινάμε από εδώ, από τη Γκράβα, τη μεγαλύτερη Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων. Έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί δουλέυουμε από κάτω προς τα πάνω, σπίτι-σπίτι, γειτονιά-γειτονιά. Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον υπουργό Υγείας για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει. Συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε σε κάθε άκρη της Αθήνας».