Το καταπληκτικό Μαρόκο το έκανε κι αυτό! Με «ήρωα» τον γκολκίπερ Μπόνο, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα», η αφρικανική ομάδα επικράτησε της Ισπανίας με 3-0 στα πέναλτι και πέρασε στους «8».

Το παιχνίδι κύλησε όπως αναμενόταν, με τους Ισπανούς να κρατούν την μπάλα και με το κλασικό «τίκι τάκα» να ελέγχουν το ρυθμό, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν εύκολα την αμυντική λειτουργία των Μαροκινών.

Το Μαρόκο ήταν άψογα στημένο όσον αφορά την αμυντική του λειτουργία και μάλιστα με «κλεμμένες» μπάλες κατάφερε να φανεί πιο επικίνδυνο σε σχέση με τους Ισπανούς, οι οποίοι είχαν την μπάλα αλλά χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή φάση, ενώ το δεύτερο ημίχρονο, παρόλο που ο ρυθμός ήταν πεσμένος, οι δύο ομάδες απείλησαν περισσότερο και μάλιστα στο τέλος οι Ισπανοί παραλίγο να πάρουν το ματς και το εισιτήριο για τη φάση των «8».

Στη διαδικασία των πέναλτι όμως, με τον Μπόνο να δείχνει την κλάση του αλλά και τους Ισπανούς να μη δείχνουν την ίδια δίψα για πρόκριση, το Μαρόκο κατάφερε την πρώτη μεγάλη έκπληξη στη φάση των «16».

Οι Ισπανοί αστόχησαν στις τρεις πρώτες εκτελέσεις, με τη μία να φτάνει στο δοκάρι και τις άλλες δύο να μπλοκάρονται από τον φοβερό Μπόνο, ο οποίος έστειλε τη χώρα του στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.