Ένα ιδιόμορφο και χρόνιο πρόβλημα στον δήμο Βύρωνα βαίνει προς επίλυση. Πρόκειται για τη συμβολή των οδών Τμώλου και Μαγνησίας, όπου γίνονται εργασίες προκειμένου να ανοιχτεί ένας νέος οδικός κόμβος κι έτσι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία πεζών, οχημάτων και ΑμεΑ. Το κόστος ανέρχεται στα 150.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν από λίγα χρόνια, καθώς τμήμα από το οποίο διέρχεται η οδός Τμώλου ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε. Έτσι, ο χώρος αυτός έπρεπε να του αποδοθεί. Αναγκαστικά ο δήμος προχώρησε στην απαλλοτρίωση άλλου παρακείμενου οικοπέδου, με κόστος που ανήλθε στα 100.000 ευρώ και στη συνέχεια εκπόνησε μελέτη διευθέτησης της κυκλοφορίας μέσω μιας παράκαμψης.

Πάνω σε αυτή τη μελέτη ξεκίνησαν οι εργασίες, με την κατεδάφιση του κτίσματος που υπήρχε εντός του απαλλοτριωμένου οικοπέδου. Ακολουθούν οι εργασίες για τη δημιουργία ενός νέου κόμβου κυκλοφορίας, που θα περιλαμβάνει και την κατασκευή πεζοδρομίων, καθώς και την τοποθέτηση οδοφωτισμού Led.