Δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι έχασε από τον Τζόνι Ντεπ. Και τώρα η Άμπερ Χερντ κατέθεσε έφεση στα δικαστήρια ζητώντας είτε την ανατροπή της απόφασης ή νέα δίκη.

Η 36χρονη ηθοποιός κατέθεσε την έφεσή της τον περασμένο μήνα και υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός ορισμένων από τις σημειώσεις της κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, στις οποίες ανέφερε ότι κακοποιήθηκε από τον Τζονι Ντεπ οδήγησαν σε λανθασμένη απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, ο 56χρονος Τζόνι Ντεπ κέρδισε την δίκη εναντίον της πρώην συζύγου του, με την νομική του ομάδα να υποστηρίζει με επιτυχία ότι το άρθρο της Άμπερ Χερντ στην Washington Post, στο οποίο τον κατηγορούσε για ενδοοικογενειακή κακοποίηση, ήταν δυσφημιστικό. To δικαστήριο τότε αποφάσισε πως η ηθοποιός έπρεπε να καταβάλει αποζημίωση 10,35 εκατομμυρίων δολαρίων στον πρώην σύζυγό της.

Η Χερντ δεν κατονόμασε δημόσια τον Ντεπ στο άρθρο, αλλά δεδομένης της σχέσης και της αναγνωρισιμότητάς τους, ήταν προφανές σε ποιον αναφερόταν μιλώντας για την κακοποίησή της.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι της Άμπερ Χερντ

Και τώρα, οι δικηγόροι της κατέθεσαν έφεση, υποστηρίζοντας πως το δικαστήριο «κακώς εμπόδισε τους ενόρκους να εξετάσουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες η Άμπερ Χερντ ανέφερε την κακοποίηση του Ντεπ σε επαγγελματία γιατρό». «Αν δεν ανατραπεί, ο αποκλεισμός αυτός των αναφορών ενδοοικογενειακής κακοποίησης σε επαγγελματίες γιατρούς, θα καταστήσει πιο δύσκολο για άλλα θύματα κακοποίησης να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους» συνεχίζουν. «Αυτή η απόφαση, αν επιτραπεί να ισχύσει, αναμφίβολα θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για άλλες γυναίκες που επιθυμούν να μιλήσουν για κακοποίηση που αφορά ισχυρούς άνδρες».

Επιπλέον, αναφέρουν: «Η υπόθεση αυτή δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε φτάσει σε δίκη, επειδή ένα άλλο δικαστήριο είχε ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Ντεπ κακοποιούσε την Χερντ σε πολλές περιπτώσεις», αναφερόμενοι στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια ξεχωριστή αγωγή δυσφήμισης που είχε καταθέσει ο Ντεπ.

Γιατί θέλουν να γίνει σε άλλη πολιτεία η δίκη

Η νομική ομάδα της Άμπερ Χερντ, η οποία αποτελείται από άλλους δικηγόρους από εκείνους που είχε στη δίκη την περασμένη άνοιξη, υποστήριξε επίσης πως η δίκη, η οποία έλαβε χώρα στη Βιρτζίνα, θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί στην Καλιφόρνια, όπου ζούσε το πρώην ζευγάρι.

Η Βιρτζίνια, όπου η Washington Post στεγάζει τους σέρβερ της, ήταν ένα «εντελώς ακατάλληλο φόρουμ χωρίς καμία σχέση με τον Τζόνι Ντεπ ή οποιαδήποτε ουσιαστική σχέση με τους ισχυρισμούς του» αναφέρεται στην κατάθεση.