Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την αλυσίδα της ανακύκλωσης και αλλάζουμε τον τρόπο διαχείρισης των βιοαποβλήτων»

 

IMG_20221130_105924-1000x676

Με 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 1.277 καφέ κάδους, ενισχύθηκε χθες ο Δήμος Ιλίου από την Περιφέρεια Αττικής. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Ν. Ζενέτο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθήνας Ανδ. Λεωτσάκο και τον Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη. Παρόντες ήταν και οι  Αντιδήμαρχοι Γ. Κουμαραδιός, Γ. Φερεντίνος, Γ. Φραγκάκη , Ν. Βομπυρακη, Α. Τσιμόγιαννης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου Γ. Χαραλαμπόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία με το δήμο Ιλίου και την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της Ανακύκλωσης και την υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά να παραδίδουμε στον Δήμο Ιλίου και στον εκλεκτό συνάδελφο, τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο τέσσερα απορριμματοφόρα για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και 1.277 κάδους, μικρούς και μεγάλους, ώστε να μπορέσουμε να προσθέσουμε έναν ακόμη κρίκο στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια για την Αττική μας. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει απόλυτη αξιοποίηση αυτών των προσπαθειών από τον δήμο. Γνωρίζω ότι όλη η πόλη και η δημοτική αρχή θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Εμείς θα βρισκόμαστε εδώ για να συνδράμουμε  την καινούργια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Η διαχείριση και η ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων είναι κάτι που έχει γίνει κοινός τόπος και κοινή σκέψη για όλους μας διότι έχει άμεση σχέση με τη βελτίωση της ζωής του Πολίτη, την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και μειώσει το κόστος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Προχωράμε για μία πράσινη Αττική. Ευχαριστώ πολύ το Δήμαρχο και όλους τους συνεργάτες του”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος τόνισε:

 “Καλωσορίζουμε τον κ. Περιφερειάρχη στο Ίλιον και τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ τον κ. Κόκκαλη. Ευχαριστούμε για την προσφορά αυτή την οποία κάνετε στο δήμο, 4 απορριμματοφόρα και τους 1.277 καφέ κάδους κ. Περιφερειάρχα και κύριε Πρόεδρε και να πω ότι το ποσό που αντιστοιχεί μπορεί να είναι και ένα εκατομμύριο ευρώ, αυτό που μας φέρατε σήμερα, έτσι με πολύ μέτριους υπολογισμούς.  Θα καταβάλουμε, τόσο εμείς, όσο και οι υπηρεσίες μας προσπάθεια ,προκειμένου να πετύχουμε το στόχο που είναι η ανακύκλωση, μία προσπάθεια πολλών ετών, που θεωρώ, με τα μέσα τα οποία διατίθενται σήμερα, μπορούμε να πιάσουμε αυτό το στόχο. Θα ήθελα έτσι να κλείσω με τη διαβεβαίωση ότι θα προσπαθήσουμε πολύ για να ωφελήσουμε την πόλη μας, να ωφελήσουμε το περιβάλλον. Σας ευχαριστώ πολύ”.

Δείτε σχετικό Βίντεο

 

IMG_20221130_103818-1000x677
IMG_20221130_105037-1000x665
IMG_20221130_111752-1000x666