Η απόφαση των πολιτών στις προσεχείς εκλογές «δεν θα κρίνει μόνο τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά το μέλλον των επόμενων γενεών» τόνισε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, στο δημαρχείο και ακολούθως σε κομματική εκδήλωση της Πολιτικής Ακαδημίας της ΝΔ, στο δημοτικό θέατρο της οδού Χιλής, στην Καλαμαριά.

«Είμαστε αυτοί, που αυτό που λέμε το εννοούμε. Γιατί αυτή είναι η βασική αρχή του πρωθυπουργού και προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Το 2023 θα βρει την Ελλάδα για πρώτη φορά με αυξημένες συντάξεις, με πάνω από 50 φόρους μειωμένους σε σχέση με το 2019, με πολύ μικρότερη ανεργία, πρωταθλήτρια στις εξαγωγές και τις επενδύσεις και ταυτόχρονα αντιμέτωπη, με πολύ μεγάλες, παγκόσμιες, εξωγενείς κρίσεις».

«Δεν λέμε, φυσικά, ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Όμως, όπως έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μεγάλη η διαφορά μιας καλής κυβέρνησης που κάνει και λάθη, από μια λάθος κυβέρνηση».

Τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ συνόδευε κλιμάκιο στελεχών του κόμματος.

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Μακεδονία και η Θράκη αλλάζουν» τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης} Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στα τριάντα και πλέον έργα που συνιστούν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη του 2030.

Η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει ως τώρα πάνω από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων απέναντι στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει «μήνα με το μήνα» να το κάνει για όσο χρειαστεί, και έως ότου υπάρξει και συνολική ευρωπαϊκή λύση, την οποία και επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, ανέφερε ότι το κόμμα περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για να ακούσει τα προβλήματα και να προβάλει το κυβερνητικό έργο. «Αντίπαλος μας είναι η έλλειψη πληροφόρησης και η παραπληροφόρηση» τόνισε ο κ. Κονταδάκης.

Στην τοποθέτησή της στο δημαρχείο Καλαμαριάς, νωρίτερα, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ανέφερε ότι αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού: Όλα τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης να βρίσκονται «δίπλα στον πολίτη» και στις ανάγκες του, γιατί στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης και του κόμματος βρίσκεται ο άνθρωπος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επεσήμανε ότι τα τρία τελευταία χρόνια έγιναν στην Καλαμαριά έργα που εκκρεμούσαν δεκαετίες και άλλα έχουν δρομολογηθεί, όπως το αλιευτικό καταφύγιο και η διάνοιξη της οδού Πόντου, ενώ σημείωσε και την καλή συνεργασία της τοπικής με την κεντρική εξουσία για προβλήματα που απασχολούν τους δημότες.

Στην εκδήλωση της Πολιτικής Ακαδημίας της ΝΔ παραβρέθηκαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δημήτρης Γαλαμάτης, βουλευτές της ΝΔ Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Μητράκας, ο υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών ΝΔ, Νίκος Λυσιγάκης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, και στελέχη και μέλη της ΝΔ.