Το νέο Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ του Ε.ΚΑ.ΜΕ. Αιγίου επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, για να διαπιστώσει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών που προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ο κ. Φαρμάκης χαρακτήρισε το έργο ως «στολίδι» αλλά και ως «έργο πολιτισμού», καθώς όπως είπε, «μόνο ως έργο πολιτισμού μπορεί να εκληφθούν τέτοιου είδους υποδομές που δημιουργούνται με τη συνεργασία πολλών για να προσφέρουν υπηρεσίες σε πολίτες με ειδικές ανάγκες».

«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι εδώ, η πρώτη ήταν στη θεμελίωση του έργου. Και τότε, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση ότι το πέρασμά μας από τη διοίκηση συνοδεύεται από αποτελεσματικότητα». Παράλληλα, εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια προς το σύνολο των συντελεστών, καθώς και τις ευχές του προς όλους και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που θα εργαστούν στη νέα δομή αλλά και σε όσους θα επωφεληθούν από αυτή.

Σημειώνεται ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 1.967.866,44 ευρώ και υλοποιείται από τον Δήμο Αιγιάλειας με συγχρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».  Η σύμβαση υπογράφτηκε το Νοέμβριο του 2020 και περιλαμβάνει την ανέγερση δύο κτιρίων  σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη θέση Ροκά Αγίας Κυριακής.

Το πρώτο κτίριο είναι το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας, που θα είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 1.198 τ.μ. με υπόγειο και θα εξυπηρετεί έως 50 εκπαιδευόμενους. Θα περιλαμβάνει χώρους συγκέντρωσης, διοίκησης και περίθαλψης, εργαστήρια και βοηθητικούς χώρους, ενώ στο υπόγειο (ίδιου εμβαδού) θα υπάρχουν αποθήκες, παρασκευαστήρια, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο.

Το δεύτερο κτίριο είναι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 198 τ.μ. στο οποίο θα εξυπηρετούνται 8 εκπαιδευόμενοι και θα περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτια και βοηθητικούς χώρους.

Στην επίσκεψη παρόντες ήσαν επίσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαίας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Αιγιάλειας, Βασίλης Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.ΚΑ.ΜΕ. Γιώργος Γκιώνης, ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις, Χρήστος Μπούνιας, υπηρεσιακά στελέχη, εργαζόμενοι, κ.ά..