Τo ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εξασφαλίζοντας την αποτρεπτική ισχύ της χώρας «ώστε κι εμείς να απολαμβάνουμε το αγαθό της ασφάλειας, άλλα επίσης και η επιχειρηματικότητα να κάνει απερίσπαστα την δουλειά της», εξήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην ομιλία του, κατά την τελετή που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την απονομή Βραβείων Βιώσιμης Καινοτομίας & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, χθες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο της οποίας απονεμήθηκε ειδικό τιμητικό βραβείο στον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά για την προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στο κοινωνικό σύνολο.

«Προϋπόθεση ακόμα και της λειτουργίας του επιχειρείν σε δύσκολους καιρούς είναι η ύπαρξη του αισθήματος ασφαλείας. Προϋπόθεση, ελεύθερης ύπαρξης αυτής της ίδιας οικονομικής δραστηριότητας και φυσικά της εξωστρέφειας που είναι απαραίτητη στο επιχειρείν […] Εδώ λοιπόν μπαίνουν στην εξίσωση τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ο παράγοντας που διασφαλίζει αυτό το αγαθό.

Δική μας δουλειά ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι απλά να εξασφαλίζουμε τις συνθήκες ώστε αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αυτό και τίποτα άλλο. Γι’ αυτό κάνουμε με αρκετά εντατικούς ρυθμούς αλλά και με μετρήσιμα -πιστεύω, σε δύσκολους καιρούς- αποτελέσματα εδώ και τρία χρόνια.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην Πολεμική Αεροπορία. Κύριε αρχηγέ εσείς, εξ ονόματος όλων των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων -γιατί και για εκείνα τα στελέχη έγιναν και γίνονται πράγματα- είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Εξασφαλίζετε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας, κάνετε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς και υπερήφανοι ασφαλώς.

Συνεχίστε λοιπόν, κύριε αρχηγέ, να σκεπάζετε με τα “φτερά”, όπως μου αρέσει να λέω, και τα όπλα σας το Αιγαίο, όλη την Επικράτεια, την Ελλάδα, ώστε κι εμείς να απολαμβάνουμε το αγαθό της ασφάλειας, άλλα επίσης και η επιχειρηματικότητα να κάνει απερίσπαστα την δουλειά της», ανέφερε χαρακτηριστικά..

Περαιτέρω ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για το εν εξελίξει εξοπλιστικό πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «προχώρησε στην πρόσκτηση καινούριων πτητικών μέσων και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ασυνήθιστα γρήγορους τουλάχιστον για ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα, με τα “Rafale” που παραλαμβάνονται αυτές ημέρες, έρχονται και προστίθενται στη διαθεσιμότητα του στόλου».

Το ειδικό βραβείο απένειμαν στον αρχηγό ΓΕΑ -μετά τις βραβεύσεις επιχειρήσεων- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, της αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικών ομίλων, πρόεδροι και μέλη διοίκησης επιμελητηρίων, καθώς και φορέων και κοινωνικών εταίρων.