«Σημαντική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη» και «μεγάλη δικαίωση για τον δήμο» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

«Η έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για το Μουσείο Ολοκαυτώματος συνιστά μια σημαντική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη και μια μεγάλη δικαίωση για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Συμβάλαμε ως δήμος με όλες τις δυνάμεις μας και συνεργαστήκαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπό τον συντονισμό του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, ώστε να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν το έργο, μεταξύ άλλων με την παραχώρηση δέκα στρεμμάτων για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος», αναφέρει ο κ. Ζέρβας.

Επίσης εκφράζει τα συγχαρητήρια του προς «τις τεχνικές και τη νομική υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης για την υποδειγματική συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης αναφορικά με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα παγκόσμιο μνημείο κατά του ρατσισμού, παράλληλα με ένα μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου και ιστορικής μνήμης στα δυτικά της».