Νέα τηλεοπτική εμφάνιση έκανε ο πάτερ Αντώνιος, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου.

Μετά την παρουσία του στον Alpha, όπου εμφανίστηκε στεναχωρημένος για τις καταγγελίες σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου αλλά δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις, ο πάτερ Αντώνιος μίλησε στην ΕΡΤ έχοντας δίπλα του την πρεσβυτέρα του Σταματία Γεωργαντή, λέγοντας ότι είναι αγανακτισμένος, καθώς πρόκειται για «ανυπόστατα ψεύδη».

Συγκεκριμένα, είπε ότι «είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος. Έχω ακούσει για σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για θεραπευτικά προγράμματα σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά ήταν έγκλειστα».

«Ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθέναν χωρίς αποδείξεις και έλεγχο»

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθέναν χωρίς αποδείξεις και έλεγχο», σημείωσε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην Κιβωτό του Κόσμου ζουν πολλά παιδιά. Όπως πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας. Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία».

Όπως επισήμανε, έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. «Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης. Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε», δήλωσε.

Ο πάτερ Αντώνιος πρόσθεσε: «Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι λάθος. Έχω δώσει ό,τι έχω και δεν έχω. Δεν έχουμε κάνει ποτέ διακοπές για να είμαι πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά».

Πρεσβυτέρα: Μας εκδικούνται κάποια παιδιά, υποκινούμενα συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες

Η πρεσβυτέρα, από πλευράς της, τόνισε ότι πιστεύει πως υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα. Βάλλεται ένας ολόκληρος Οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού», είπε. Εκτίμησε δε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν τους επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Αν η αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας “πληρώνεται” με καταγγελίες, δεν το καταλαβαίνω. Πώς μπορούμε να απολογηθούμε για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί;», ρώτησε η πρεσβυτέρα και σημείωσε ότι όλη αυτή η ιστορία τούς έχει προκαλέσει μεγάλο κακό.

«Να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή τη θέση», ευχήθηκε ο πάτερ Αντώνιος.