«Όλο αυτό που παρακολουθούμε από τις στήλες ορισμένων εφημερίδων είναι προϊόν μιας οργανωμένης συκοφαντικής επίθεσης σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στις λίστες που δημοσίευσε το «Documento».

Αναλυτικά ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: 

«Η επίθεση αυτή έχει χρονικό βάθος και είναι πολύ καλά σχεδιασμένη.

Θυμίζω ότι το καλοκαίρι, μας είπαν δολοφόνους και προδότες από τα γεγονότα της νησίδας στον ποταμό Έβρο με τους 38 ανθρώπους. Αποδείχθηκε ότι είχαμε απόλυτο δίκιο.

Στη συνέχεια μας είπαν παιδοβιαστές. Είπαν τη Νέα Δημοκρατία κόμμα παιδοβιαστών, όταν η Αστυνομία συνέλαβε την συμμορία που κακοποίησε σεξουαλικά ένα 12χρονο παιδί.

Στη συνέχεια μας είπαν αστυνομικό κράτος όταν βάλαμε τέλος στην κατάληψη στη φοιτητική εστία από εμπόρους ναρκωτικών.

Και τώρα ο κ. Τσίπρας προχωρά ένα βήμα παρακάτω και αμφισβητεί τις συμμαχίες της χώρας, προχωρώντας σε νέα βήματα εθνικού τυχοδιωκτισμού.
Μόνο και μόνο για έναν λόγο. Για να έχει άλλοθι όταν στις επόμενες εκλογές θα χάσει, να μπορέσει να παραμείνει στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ως εδώ!

Σε ότι αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων, όποιος έχει στοιχεία, οφείλει να τα καταθέσει στην ελληνική δικαιοσύνη. Είναι μια τοποθέτηση που έκανε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε, την πλήρη απαγόρευση στη χώρα, κάθε παράνομου λογισμικού παρακολούθησης και υποκλοπών.

Ο πρωθυπουργός όταν ήρθε στην επιφάνεια το θέμα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, ανέδειξε κατάματα το πρόβλημα και πήρε πρόσθετα διοικητικά μέτρα θέτοντας εκτός του κρατικού μηχανισμού τον διοικητή της ΕΥΠ και τον γγ της Κυβέρνησης.

Και προχώρησε σε θεσμικές πρωτοβουλίες που ενισχύσουν διαφάνεια και τον έλεγχο για να λειτουργεί με τον δέοντα τρόπο η ΕΥΠ.

Επομένως, όποιο ενορχηστρώνουν αυτή την επίθεση με μυθεύματα, εάν δεν τα πηγαίνουν στην δικαιοσύνη, εκτιμώ ότι θα συνεχίσουν να βγάζουν λίστες και ονόματα κάθε λίγες ημέρες.

Ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει στην περίοδο των εκλογών να αντικατασταθεί ο υπουργός προστασίας του Πολίτη. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το σύνταγμα δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Σε μια εποχή που περνάω ένα μεγάλο μέρος των καθηκόντων μου και του χρόνου μου στον Έβρο, στην Αλεξανδρούπολη για να αντιμετωπίσουμε τα κύματα των παράνομων μεταναστών, δεν βρίσκω ιδιαίτερα εύστοχες τις παρατηρήσεις του κ. Τσίπρα.

Εάν έχει πρόβλημα, με τη θεσμική λειτουργία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οφείλει να πάει τώρα στο κοινοβούλιο και να να κάνει πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου, διαφορετικά ας σταματήσει τις συκοφαντικές επιθέσεις και τα υπονοούμενα γιατί δεν τιμούν εκείνον. Ας πάψουν να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Η Ελλάδα έχει σοβαρές προκλήσεις και σημαντικά θέματα να αντιμετωπίσει».

Σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, τόνισε ότι: Είναι μια ιστορία που ανέδειξε η ΕΛΑΣ. Είχα πει ότι θα λάμψει η αλήθεια και αυτό έγινε. Έγιναν συλλήψεις και όσοι ενέχονται στην υπόθεση αντιμετωπίζουν τις βαριές ποινές της ελληνικής δικαιοσύνης.

Στο θέμα συλλήψεων στην Κηφισιά, τόνισε ότι υπάρχει έξαρση βίαιης συμπεριφοράς μετά την πανδημία. Η ΕΛΑΣ συνεργάζεται γιατί το βασικό είναι να προλαβαίνουμε τις καταστάσεις.

Τέλος για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου σημείωσε ότι «πρέπει να είναι ειρηνικός. Έχουμε πάρει σε στενή συνεργασίας με πρυτανικές αρχές, τα μέτρα να προασπίσουμε την ασφάλεια όλων και τις περιουσίες. Ζητώ από τους οργανωτές να βοηθήσουν με στάση ευθύνης να είναι ειρηνικός ο εορτασμός».