Η τελετή των εγκαινίων του νέου τμήματος Ρομποτικής του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη- ως εκπροσώπου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου- και του αντιπρόεδρου της Lockheed Martin Corporation Ευρώπης Jonathan W. Hoyle CBE.

Το νέο τμήμα Ρομποτικής -που αποτελεί δωρεά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού STEM της εταιρίας Lockheed Martin Corporation- έχει ως σκοπό την διδασκαλία των φυσικών επιστημών και την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και παιδιά στην εφηβεία με μαθησιακές δυσκολίες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο διευθυντής της διεύθυνσης Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ υποπτέραρχος Δημήτριος Χατζηγεωργίου, ο διευθυντής της διεύθυνσης Υγειονομικού του Πολεμικού Ναυτικού υποναύαρχος Αντώνιος Παπαγεωργίου, ο διευθυντής του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών υποναύαρχος Δημοσθένης Δαμιανός, καθώς και ο διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών αρχιπλοίαρχος Λάμπρος Μπιλάλης.

Από την εταιρία Lockheed Martin Corporation παρέστησαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Corporation Ελλάδας και Ν.Α. Ευρώπης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος καθώς και o διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Ελλάδας και Μέσης Ανατολής δρ Γρηγόριος Κουτσογιάννης.