Μια πόλη «όαση», ένα καταφύγιο για πολλές ανάσες, αναζωογόνηση και αθλητικές δραστηριότητες αποτελεί η Γλυφάδα, με πλούσιο πράσινο που συνεχώς ανανεώνεται και γίνεται όλο και περισσότερο! Η δημοτική αρχή της πόλης φροντίζει επιμελώς γι’ αυτό! «Η αγαπημένη μας συνήθεια στη Γλυφάδα, η παραδοσιακή εργασία που κάνουμε με αγάπη κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πριν έρθουν οι πολλές και μεγάλες βροχές: Από άκρη σε άκρη της πόλης μας, φυτεύουμε εκατοντάδες νέα μεγάλα δέντρα.

image

Ομορφαίνουνε και πρασινίζουμε κάθε γωνιά και κάθε γειτονιά μας, όπως κάνουμε επιμελώς όλα τα τελευταία χρόνια», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Δείτε τις καινούργιες φυτεύσεις στην πλατεία Κονίτσης, στο νέο αθλητικό χώρο Δημελά & Τυρταίου, στην Καραμανλή στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα, στους αύλειους χώρους σχολείων και σε πολλά πολλά σημεία ακόμα. Και εκεί που δεν υπήρχαν δέντρα αλλά και όπου υπήρχαν και έπεσαν από την κακοκαιρία, όπως πχ με τον περσινό χιονιά.

Αυξάνουμε το πράσινο, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στη Γλυφάδα μας. Για όλους. Ακολουθεί μεγάλη δενδροφύτευση, με 2.000 νέα δέντρα και φυτά, στο παραλιακό μας μέτωπο, στο πλαίσιο της ολικής ανάπλασης. Λεπτομέρειες για αυτό, προσεχώς»! «Η Γλυφάδα μας είναι μία μεγάλη πόλη που έχει πράσινο από το βουνό μέχρι τη θάλασσα. Αυτό συνεπάγεται καθημερινή φροντίδα.

image

Εκτός από κλαδέματα και ποτίσματα, κάποιες φορές αναγκαζόμαστε να αφαιρούμε δέντρα ξερά ή επικίνδυνα, τα οποία τεμαχίζονται και διανέμονται δωρεάν στους δημότες. Για κάθε δέντρο που χάνεται φυτεύουμε δύο ή τρία καινούργια. Τώρα, που είναι η εποχή των φυτεύσεων, γεμίζουμε την πόλη με εκατοντάδες νέα δέντρα, που την ομορφαίνουν και της δίνουν ζωή», υπογραμμίζει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαίρη Μηλιαρέση.

image

image

image

image

image

image

image

image