Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40 Balkan Cities Network Summit), ο δήμαρχος Αθηναίων Κωστας Μπακογιάννης αναμένεται να συναντηθεί σήμερα και αύριο στην Κωνσταντινούπολη, με τον Τούρκο ομόλογό του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο, η Αθήνα θα φιλοξενήσει την πρώτη σύνοδο του B40 Balkan Cities Network Summit το οποίο δημιουργήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου του ’21 σε ιδρυτική σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη.

Σκοπός του δικτύου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης, της οικονομίας και της καινοτομίας, καθώς και η ενίσχυση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ενόψη της συνόδου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, θα έχουν προπαρασκευαστική συνάντηση σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Την επόμενη μέρα θα εγκαινιάσουν από κοινού, ένα νέο πάρκο το οποίο θα λάβει τιμητικά το όνομα «B40».

Συγκεκριμένα, η συνάντηση των κυρίων Μπακογιάννη και Ιμάμογλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου από τις 18:00 έως τις 19:30, στο Istanbul Planning Agency Florya. Τα εγκαίνια του πάρκου θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 15:00 έως 15:45 στο Bakirkoy Costal Area με τις ομιλίες των δυο δημάρχων.

Οι προαναφερθείσες ώρες, είναι ώρες Τουρκίας.