Γ. Πατούλης: «Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία όλες τις δυσκολίες και πλέον η κατασκευή ενός σημαντικού αθλητικού κέντρου για τον κόσμο της Νέας Σμύρνης, είναι πραγματικότητα. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις»

photo-n.-smyrni-1-1000x690
Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου, βιοκλιματικού – πολυδύναμου αθλητικού κέντρου του Δήμου Νέας Σμύρνης, δυναμικότητας 3.500 θέσεων, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες επανεκκινούν τα σχετικά έργα, μετά την ολοκλήρωση των χωματουργικών εργασιών και της τοιχοποιίας.

Το έργο έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια και κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης ύψους 20.850.000 ευρώ.

Η πορεία κατασκευής του έργου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στα γραφεία της Περιφέρειας. Παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Μ. Χρηστάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλ. Ζαβός και ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής κ. Αλ. Καλογερόπουλος.

Ο κ. Τζουλάκης ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Πατούλη για την έμπρακτη υποστήριξη στην κατασκευή αυτού του πολύ σημαντικού αθλητικού έργου το οποίο, όπως επισήμανε, δεν θα το χαρούν μόνο οι πολίτες της Ν. Σμύρνης αλλά όλης της Αττικής.

Ιδιαίτερα ο Δήμαρχος εστίασε στο γεγονός ότι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη βρέθηκαν χρηματοδοτικές λύσεις για τις επιπλέον ανάγκες που προέκυψαν λόγω αντικειμενικών συνθηκών, αναγνωρίζοντας τη σημασία να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο και να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η βούλησή μας να γίνει το έργο ήταν από την αρχή ξεκάθαρη και σαφής. Σε αυτό το πλαίσιο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε απόλυτη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ν. Σμύρνης, εργάστηκαν συντονισμένα και εντατικά, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την έναρξη του έργου, το οποίο ήταν «κολλημένο» για 2 χρόνια. Η ξεκάθαρη βούλησή μας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι συνεχίσαμε να στηρίζουμε το έργο και τον Δήμο και σε επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες που προέκυψαν, λόγω ρεαλιστικών και αντικειμενικών συνθηκών, προκειμένου να αποσοβήσουμε και τον παραμικρό κίνδυνο να ξανασταματήσει το έργο.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο σε 2 χρόνια, που θα ολοκληρωθεί, θα αποτελεί ένα «κόσμημα» για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο αλλά και ως κέντρο πολιτισμού. Επενδύουμε στην ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της Αττικής στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνουμε στη δημιουργία κινήτρων προκειμένου να έρθουν τα νέα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό και να μυηθούν στα αγαθά του ευ αγωνίζεσθαι».

photo-n.-smyrni-3-1000x667