«Η κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα ανταγωνίζεται την άλλη για το φθηνότερο «καλάθι». Άρα, η κάθε αλυσίδα θα επιλέξει τα προϊόντα και τις τιμές. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τα καλάθια των εταιρειών».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα.

Ο υπουργός πρόσθεσε: «Εμείς δεν έχουμε βάλει διατίμηση, εμείς βάζουμε έναν καινούριο χώρο ανταγωνισμού μεταξύ των αλυσίδων. Με το καλάθι αυτό λέμε στον κάθε συμπολίτη μας “αυτά που σου είναι τελείως απαραίτητα, θα τα βρεις σε πολύ προσιτές τιμές”».

Επιπλέον ο υπουργός κάλεσε «τον κάθε κλάδο να συμμετάσχει» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κλάδοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και κάποιοι κλάδοι όχι. Εάν το καλάθι κερδίσει τους καταναλωτές, όλοι θα θέλουν να κάνουν το ίδιο και κανείς δεν θα θέλει να μείνει απέξω».

Για την διαγραφή του κ. Α. Πάτση

Για την διαγραφή του κ. Α. Πάτση και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός δήλωσε:

«Την ίδια ημέρα βγήκαν στην δημοσιότητα δύο συγκλονιστικές περιπτώσεις. Η μία του κ. Πάτση και η άλλη του διπλωματικού συμβούλου του κ. Τσίπρα, του κ. Αϋφαντή, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο κ. Κατρούγκαλος κυνηγούσε εκλιπαρώντας τον κ. Τσαβούσογλου να μην γίνει “θερμό επεισόδιο” μέχρι τις εκλογές του 2019 για να μη χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Τα δύο κόμματα όφειλαν να δώσουν εξηγήσεις για αυτά που ακούστηκαν. Η Ν.Δ. προχώρησε άμεσα στη διαγραφή Πάτση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα. Αυτή είναι η διαφορά των δύο κομμάτων».