Την έπαρση της ελληνικής σημαίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου πραγματοποίησαν, με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καλαφάτη.

«Αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα να συμμετέχω στην έπαρση του συμβόλου μας, της ελληνικής σημαίας, στον Λευκό Πύργο. Εκατόν δέκα χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης, τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, για να γίνει η Θεσσαλονίκη -η Μακεδονία- ελεύθερη αλλά και για να βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το επίπεδο ακμής και περηφάνιας. Υποσχόμαστε, δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την παρακαταθήκη τους και να φροντίσουμε, ώστε πάντα η Θεσσαλονίκη μας να είναι μια κορυφαία πόλη, ένα σύμβολο στην ιστορία», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Έπαρση της ελληνικής σημαίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου - Epiloges

Από την πλευρά του ο αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε: «Η έπαρση της σημαίας μας σήμερα έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μας γυρίζει 110 χρόνια πίσω, στην ημέρα κατά την οποία η προέλαση του ελληνικού στρατού ανάγκασε τους Οθωμανούς να παραδώσουν τη Θεσσαλονίκη σε εκείνους στους οποίους πράγματι ανήκει. Μας γεμίζει ταυτόχρονα με περηφάνια για ό,τι συνοψίζει από το πέρασμα των αιώνων. Μας εμπνέει πάνω από όλα πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητες του ελληνισμού ότι ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε και, αν χρειαστεί, να αποκρούσουμε οποιαδήποτε απόπειρα τετελεσμένων σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Παρόντες στην τελετή ήταν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, και ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Τιμές απέδωσαν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και άγημα της ΣΣΑΣ, ενώ από τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», που είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν χαιρετιστήριες βολές.