Με ποινή φυλάκισης απειλείται διάσημη τραγουδίστρια στην Τουρκία γιατί προσέβαλε τα θρησκευτικά ήθη και δη το θρησκευτικό σχολείο που φοίτησε ο Ερντογάν.

Η πολυαγαπημένη τραγουδίστρια Γκιουλσέν απειλείται με τριετή φυλάκιση για ένα σχόλιο που έκανε σε συναλία της πέρυσι, το οποίο κρίθηκε προσβλητικό.

Ενδεικτικό της οπισθοδρόμησης που υπάρχει στην γειτονική χώρα, το περιστατικό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι βασικά δικαιώματα και ελευθερίες είναι υπό διαρκή απειλή.

Προσέβαλε το σχολείο που φοίτησε ο Ερντογάν

Στη διάρκεια συναυλίας, τον περασμένο Απρίλιο, η διάσημη τραγουδίστρια άρχισε να κάνει κάποια αστεία για τους μουσικούς της, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Deutsche Welle. Για έναν από αυτούς είπε ότι η «διαστροφή» του μάλλον οφείλεται στην παλαιότερη φοίτησή του στο θρησκευτικό σχολείο Ιμάμ Χατίπ.

H τραγουδίστρια όμως έκανε το λάθος όχι απλά να προσβάλλει ένα θρησκευτικό σχολείο, αλλά το σχολείο που είχε φοιτήσει και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τραγουδίστρια συνελήφθη και από την Παρασκευή καλείται να λογοδοτήσει σε τουρκικό δικαστήριο, στα 46 της χρόνια.

Από καιρό στο στόχαστρο του Ερντογάν η Γκιουλσέν

Η Γκιουλσέν είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο του «Σουλτάνου» καθώς έχει δημόσια εκφράσει τη στήριξη της στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Για τον Ερντογάν αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι εχθρική και εκφυλιστική απέναντι στις οικογενειακές αξίες της τουρκικής παράδοσης.

Ακόμα μα επιβεβαίωση της έκθεσης της Κομισιόν για την Τουρκία του Ερντογάν

Το περιστατικό επιβεβαιώνει την τελευταία έκθεση που δημοσιοποίησε η Κομισιόν για την Τουρκία, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά τη διολίσθηση της γείτονος χώρας στον αυταρχισμό.

Αυτή η διολίσθηση φέρει την υπογραφή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος εμμένει να απομακρύνεται σταθερά από βασικές οικουμενικές αρχές και αξίες που προστατεύουν τον άνθρωπο και τα αναφαίρετα διακιώματά του.