Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι κάποια εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν δεύτερη ευκαιρία, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη σχετικά με τον χημικό ευνουχισμό.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Βορίδη, ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ποινή χημικού ευνουχισμού. Αυτό που εννοούσε ο κ. Βορίδης είναι ότι στην υφ’ όρον απόλυση, αν π.χ. έχεις δεχθεί μία ποινή 20 χρόνια και θες να βγεις νωρίτερα, οικειοθελώς δώσε τη συναίνεση για κάτι τέτοιο (χημικό ευνουχισμό)».

Τι είπε για τα ειδεχθή εγκλήματα ο Θάνος Πλεύρης

«Η δικιά μου προσωπική θέση είναι ότι υπάρχουν εγκλήματα που δεν πρέπει να υπάρχει υφ’ όρον απόλυση. Υποστηρίζω διαχρονικά αυτή τη θέση. Η υφ’ όρον απόλυση που είναι η δεύτερη ευκαιρία, δηλαδή κάποιος τιμωρείται με ισόβια και έχει μία δεύτερη ευκαιρία, έχει όρους και προϋποθέσεις. Πιστεύω ότι υπάρχουν εγκλήματα, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η δεύτερη ευκαιρία. Ο βιασμός παιδιών προφανέστατα, είναι από τα αδικήματα που εγώ δεν πιστεύω ότι ένας τέτοιος άνθρωπος θα σωφρονιστεί ποτέ. Ευθέως σας λέω δεν με ενδιαφέρει να σωφρονιστεί, είναι ένα έγκλημα τόσο ειδεχθές που είναι αδιάφορο για την κοινωνία ο σωφρονισμός του. Σημαντικό είναι η προστασία της κοινωνίας, αν κάποιος τιμωρείται για τέτοιου είδους αδικήματα, να εκτελείται η ποινή είτε είναι 15, είτε 20 χρόνια, είτε ισόβια χωρίς να υπάρχει η υφ’ όρον απόλυση», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης, σχετικά με τον βιασμό παιδιών.

Ο Θάνος Πλεύρης συμπλήρωσε τονίζοντας, ότι «τα ισόβια σε κάποια αδικήματα πρέπει να είναι ισόβια και η υφ΄ όρον απόλυση πρέπει να έχει τέτοιο μεγάλο έλεγχο που να δίνεται με το σταγονόμετρο. Ο βιαστής, ο παιδοβιαστής, δεν είναι κάτι που μπήκε φυλακή, βγήκε και ξαφνικά μπορεί ομαλά να ενταχθεί στην κοινωνία. Αυτός παραμένει επικίνδυνος για τα παιδιά μας και για τον οποιοδήποτε. Άρα στη ζυγαριά να μείνει μέσα μέσα ισόβια ή να κινδυνεύσουν και άλλα παιδιά μετά την αποφυλάκιση ενός τέτοιου ανθρώπου, η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα ότι πρέπει να προστατευτούν αυτά τα παιδιά».