Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τον τουρκικό ζυγό και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, που φέτος τιμήθηκαν την ίδια ημέρα, διοργάνωσε στην Έδεσσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χθες το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών, προσκόπων – οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Τιμούμε τους προγόνους μας, που έδωσαν και τη ζωή τους για να είναι σήμερα ελεύθερη η Έδεσσα και η Μακεδονία μας, για να είμαστε ελεύθεροι όλοι εμείς, σε μια πατρίδα κυρίαρχη και ισχυρή, σε μια πατρίδα που δεν φοβάται καμιά επιβουλή, καμιά πρόκληση. Οι μάχες των προγόνων μας είναι ο δικός μας οδηγός για τους σύγχρονους αγώνες που δίνουμε απέναντι σε όλες τις προκλήσεις, απέναντι στις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουμε. Είναι ο οδηγός μας στη μεγάλη μάχη για να αναπτύξουμε τον τόπο μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή.

Μιλώντας για την περιοχή της Έδεσσας επισήμανε ότι γίνονται δεκάδες έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στο μείζον έργο υποδομής για την περιοχή, την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Όπως τόνισε, η Περιφέρεια διεκδίκησε το έργο που ήδη δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση. «Θα είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος μήκους 80 χλμ., χωρίς διόδια και θα μειώσει την απόσταση Θεσσαλονίκης και Έδεσσας κατά 15 λεπτά, ενώ οι μετακινήσεις θα γίνουν ακόμη πιο ασφαλείς» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.