Ξεκίνησε η λειτουργία ειδικού ανελκυστήρα για άτομα με κινητικά προβλήματα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο προγράμματός της για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας ΑμεΑ σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Αττικής.

Σημειώνεται, πως καθημερινά το κολυμβητήριο, το οποίο λειτουργεί εντός του Δημοτικού Πάρκου Αναψυχής στη Ραφήνα, χρησιμοποιείται από περίπου 20 συνανθρώπους μας με αναπηρία ενώ με την τοποθέτηση του ανελκυστήρα και την εξασφάλιση ασφαλούς και άνετης μετακίνησης αναμένεται αύξηση της προσέλευσης νέων αθλούμενων με κινητικά ή άλλα προβλήματα.

Στα εγκαίνια λειτουργία του ανελκυστήρα παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νικόλαος Πέππας.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε «Υπερασπιζόμαστε έμπρακτα το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα και σ’ αυτό το πλαίσιο υλοποιούμε προγράμματα διευκόλυνσής τους σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλους τους δήμους της Αττικής. Παραμένουμε δίπλα τους, με ισχυρή τη βούλησλη μας να διευκολύνουμε τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Με την τοποθέτηση αυτού του ειδικού ανελκυστήρα εδώ στο κολυμβητήριο της Ραφήνας, δίνουμε τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στο άθλημα της κολύμβησης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ευχαρίστησε την Περιφέρεια, ιδιαίτερα τον κ. Πατούλη και τον κ. Πέππα, για την άμεση ανταπόκριση και υλοποίηση του αιτήματος αναφορικά με τη χρηματοδότηση και παροχή ενός μηχανήματος ώστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν ισότιμη πρόσβαση και να μπορούν να μπαίνουν με ευκολία στην πισίνα του δήμου.