Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2020, αριθμεί 7 εταιρείες Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου κι εκπροσωπεί 1,5 εκ. καταναλωτές ενέργειας. Στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. ο Γιάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, εξελέγη ομόφωνα  στη θέση του Προέδρου.

Ο ρόλος του Συνδέσμου αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς το ενεργειακό τοπίο διαμορφώνεται σύνθετο με ανοδικές πιέσεις στα κόστη προμήθειας και συνεχόμενες διεργασίες στον τομέα των ρυθμιστικών θεμάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος, «ο Σύνδεσμος απαρτίζεται από έμπειρα μέλη – εταιρείες του κλάδου με διακεκριμένα στελέχη που θα συμβάλλουν με προτάσεις και λύσεις, στην διαχείριση της απαιτητικής αυτής κατάστασης. Η εμπιστοσύνη τους για την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου είναι τιμητική και όλοι μαζί θα εργαστούμε για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος όλων».

Ο ΕΣΠΕΝ εργάζεται στενά με την Πολιτεία και φορείς της αγοράς για την αντιμετώπιση των ζητημάτων στην αγορά προμήθειας ενέργειας όπως αυτά που έχουν ανακύψει με την ενεργειακή κρίση, ενώ τεκμηριωμένα και με ρεαλισμό προτείνει μηχανισμούς διαχείρισης σε θέματα ενεργειακού τουρισμού, επιδοτήσεων κ.α.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρός του κ. Γ. Μητρόπουλος θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τις θέσεις του Συνδέσμου σχετικά με την προμήθεια ενέργειας και τη διαμόρφωση των τιμών, όπως επίσης και τη στήριξη του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Μέλη του ΕΣΠΕΝ είναι οι εταιρείες Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, η Elpedison, ο ΗΡΩΝ, η Volton, η ZeniΘ, η WATT + VOLT και η Νrg.