Την δημιουργία πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα ταυτοποιούνται οι εισπράξεις, οι οφειλές των πολιτών και τα ποσά που αποδίδονται τελικά από τις εταιρείες – παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας στους δήμους από τα δημοτικά τέλη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Λιβάνιος αναφερόμενος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με την πολύμηνη καθυστέρηση από τις εταιρείες – παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας όσον αφορά την απόδοση των δημοτικών τελών, είπε πως ετοιμάζεται μία πλατφόρμα όπου θα ταυτοποιούνται οι οφειλές και τα ποσά ώστε να γνωρίζουν από τη μία οι πολίτες τι έχουν πληρώσει και ποιο ποσό αφορά τους δήμους και από την άλλη οι δήμοι να γνωρίζουν τι έχουν να εισπράξουν.

Να σημειωθεί ότι η δημιουργία της πλατφόρμας αποτελεί αίτημα -πρόταση της Αυτοδιοίκησης, η οποία είχε κατατεθεί από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, ως την πιο ενδεδειγμένη λύση ώστε να γνωρίζουν οι δήμοι αν ανά πάσα στιγμή τι τους αποδίδουν οι εταιρείες – πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, ποιοι και πόσα πληρώνουν και να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν σε νομικές διαδικασίες για την επίλυση των διαφορών που και χρονοβόρες είναι και εν πολλοίς ατελέσφορες.